Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen

Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen

2090 2090 personer har sett på dette arrangementet.
Betalt

 

Ship O`Hoi, Velkommen til en drømmetur til juvelen av Helgelandskysten med FjellTid og Seil Norge på Himmelblå! Opplev det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt.

DETTE FÅR DU!

 • Rå naturopplevelser
 • Overnatting tirsdag – søndag
 • Frokost med frivillig morgenbad onsdag-søndag
 • Fantastiske middager tirsdag – fredag
 • Festmiddag Lørdag
 • Seiletur i en av seilebåtene til  Seil Norge i Verdens arven
 • Kajakkkurs og kajakk-tur
 • Tur til Torghatten
 • Seile-trening i joller
 • Fridykking
 • Fangstdag
 • Tilgang på badstue og badestamp
 • Fantastiske turvenner for livet

 

Folkens! Dette blir et enestående eventyr! Gled deg til den unike følelsen man får på Himmelblå. Sammen skal vi dele et autentisk hus med en fantastisk atmosfære.

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg til Ylvingen!

Hva skjer?

Bli med til kystriket på Helgelandskysten, og oppleve det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt. Ylvingen og Himmelblå Brygge er vår base og dette er dagene for deg som vil oppleve seiling, padling, vandring, øyriket, øylivet, nyte øy-roen samtidig som du får utfordret deg selv.

Denne uken bor vi tett, slik vi gjør når vi seiler til havs. Vi skal bli godt kjent med hverandre og sammen skape våre beste sommerminner. “Lugarene” er rommene våre i 2.etasje, Lånan og Vega. Her får du din egen køye. På hvert rom er det 4 enkelt køyer og 1 dobbeltseng. På Himmelblå har vi også en stor lounge i 2.etasje hvor du kan nyte roen og midnattsola med panoramautsikt over hele vågen.

Du har også tilgang til våre freshe bad med dusj & toalett, samt badstue og badestamp.

 

Program

Dag 1 (tirsdag 6.august)

Vi setter kursen mot det tidligere fiskemottaket Himmelblå. Her bor vertskapet Linda og Emil med barna på sommeren og gleder seg til du kommer på besøk. Her får du oppleve unike lange lyse sommerkvelder, med deilig hjemmekoselig atmosfære på felles soverom, stue og kjøkken.

Innsjekk er kl 15.00. Ønsker du å møte oss direkte på Himmelblå venter vertskap og Fjelltids reiseledere på deg på Himmelblå Brygge. Vi gleder oss masse til å hjelpe deg i hus og å bli bedre kjent med deg. Spør etter oss om du kommer tidligere.

Etter at dere har kommet dere til rette serverer vi en deilig 3-retters middag som er tryllet frem fra dagens fangst og lokale skatter rundt Himmelblå kl 19. Resten av kvelden brukes til å bli bedre kjent med de andre deltakerne. Som seg hør og bør kan vi i FjellTid garantere den beste FjellTid-stemningen allerede første kveld.

 

Dag 2 (Onsdag 7.august)

Her på Ylvingen starter alltid dagen før kl 09. Med et frivillig morgenbad, og kaffe på brygga. Deretter holder vi et velkomst- og infomøte for alle deltagere.
I dag skal vi garantere at padleinteressen din går til himmelsk! Etter frokost deler vi oss i grupper slik at vi får mest mulig ut av dagen.

Den ene gruppa starter med et introkurs i havkajakk. I kajakk beveger man seg lydløst gjennom vannet og kommer tett på natur og dyreliv langs Helgelandskysten. Turen starter på Himmelblå Brygge med en introduksjon til utstyret og en liten sikkerhetsbrief. Deretter tilpasser vi utstyret, før vi sjøsetter kajakkene og prøver oss på vannet. I løpet av turen vil vi lære grunnleggende teknikk og kontroll av kajakken. Når vi føler oss trygge i kajakken skal vi prøve oss på å velte rundt (valgfritt). Her vil instruktøren være rett i nærheten slik at man får en trygg og god erfaring med å velte. Mange gruer seg til denne delen, men blir positivt overrasket over hvor lett det er å komme seg ut av båten og synes i ettertid at dette var det beste med dagen.

Mens den første gruppen padler kajakk, blir den andre gruppen guidet opp til Tyskerhåjen, Ylvingens høyeste punkt (110 høydemeter) Her får du også en vakker panoramautsikt over den lille øya! Tyskerhåjen er en av Norges best bevarte tysker-festning fra andre verdenskrig. Her tar vi med oss hodelyktene for å utforske den 7-etasjes dype bunkersen. Dere vil bli guidet gjennom de mange underjordiske tunnelene og det vil bli fortalt mange fasinerende og lærerike historier fra krigstiden.

Det blir servert en deilig lunsj på Himmelblå Brygge kl 15. Etter lunsj bytter gruppene, slik at begge gruppene får oppleve begge aktivitetene. Vi avslutter denne kontrastfulle dagen med en skikkelig festmiddag og gleder oss til en aften der vi deler og oppsummerer våre fantastiske opplevelser.

 

Dag 3 (Torsdag 8.august)

Man angrer aldri på at et bad er det noe som heter. Dette blir en perfekt morgenstund med nytraktet kaffe på brygga etter morgenbadet. Deretter spiser vi frokost og gjør klart for en actionfylt dag.

Vi deler gruppen i to, men begge skal få saltvann i håret. Den ene gruppen skal seile joller mens den andre skal kle på seg våtdrakter og prøve seg på fridykking eller snorkling for de som foretrekker det.

På Himmelblå Brygga er havet under vann spennende og levende allerede rett utenfor bryggekanten.

Etter lunsj bytter vi om på gruppene. 

For å forstå seilingens kunst skikkelig skal vi leke oss med seiljoller inne i vågen ved Himmelblå Brygge. Ved hjelp av de små seilbåtene får vi boltret oss, kjent på hvordan vind, seil og båt fungerer sammen og ikke minst hvordan vi skal kommunisere sammen underveis på havet.

Middag og kos skjer på kvelden. Kanskje du også får melkesyre i lattermusklene.

 

Dag 4 (Fredag 9.august)

Nybadet og med en rykende fersk kaffe i hånden starter en minneverdig og lærerik dag.

I dag skal du fange og tilberede din egen mat. I tillegg til at vi skal lære å bruke spennende tilberedningsmetoder som kokegrop, nøkkelhullsbål. Vi skal fangste etter spiselige vekster på land, i strandlinjen og under vannlinjen etter skjell, fisk og annen sjømat. Dette er en hel dag ute, hvor vi avslutter med et selvfanget herremåltid på Ylvingens fineste strand.

Dag 5 (Lørdag 10.august)

Etter gjennomgang av grunnleggende seilteori og håndtering av seil, gjør vi sjøklart og kaster loss for noen timer med seiling utenfor Ylvingen. Utpå fjorden går vi gjennom sikkerhetsrutiner og mann-over-bord-øvelser.

Kapteinens tips: sykkelhansker med gummiforsterkning i hånd er beskyttende mot rep og gir god gripeflater på glatt underlag.

Når vi kommer tilbake til Ylvingen dekker vi opp langbord i restauranten og får servert deilig middag fra menyen!
Deretter fyrer vi opp badestampen og badstuen og gjør oss klare for å nyte resten av kvelden med den velkjente og herlige FjellTid-stemningen.

 

Dag 6 (Søndag 11.august)

Den siste morgenen for denne gang må nesten også avsluttes med et friskt og deilig morgenbad før frokosten. Vi avslutter uka med oppsummering og en verdig avslutning på denne uforglemmelige uken på Himmelblå-øya, før vi setter kursen tilbake til hverdagslivet.

Himmelblå er et tidligere fiskemottak her bor Linda og Emil med barna på sommeren og inviterer deg på besøk. Slik at du skal få oppleve unike lange lyse sommerkvelder, med deilig hjemmekoselig atmosfære på felles soverom, stue og kjøkken.

Derfor tilbyr vi 10 unike senger på denne turen. Opplev dem med 10 andre sjøfarere på fellesrom i ekte fiskevær stil.

Ønsker du litt mer luksus/ enerom kan det ordnes mot et tillegg til prisen i dette tilbudet. Det finnes kun to enerom tilgjengelig, vær tidlig ute!) . Ta kontakt med camilla@fjelltid.no for spørsmål rundt rom eller annet.

Obs Obs vær rask, begrenset med plasser!

Billettinformasjon

Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen med FjellTid+ medlem
15.819,00 kr inkl. MVA
Med FjellTid+ medlem: Pris inkluderer turledere fra FjellTid, overnatting, frokost, lunsj, middag og festmiddag, seilkurs og kajakkurs. Inkludert er også fri tilgang til badstue, badestamp, kajakker, SUP-brett, fridykkerutstyr og sykler og den unike FjellTid-stemningen.
Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen - Ikke medlem
16.798,00 kr inkl. MVA
Ikke medlem: Pris inkluderer turledere fra FjellTid, overnatting, frokost, lunsj, middag og festmiddag, seilkurs og kajakkurs. Inkludert er også fri tilgang til badstue, badestamp, kajakker, SUP-brett, fridykkerutstyr og sykler og den unike FjellTid-stemningen.

Tilleggsinformasjon

Arrangørs e-postadresse - camilla@fjelltid.no

Oppmøtested - Ylvingen

Nærmeste tettsted - Horn

Send Event Mail Notification -

Kommune/fylke - Vega

Hvem passer turen for? - Alle

Kommer det noen ekstra utgifter på turen? - Ja

Har turen bindende påmelding? - Ja

Hvilke ekstrautgifter må man regne med? -

Turenes lengde (Km/mil) -

Turens varighet (Timer/dager) - 6 dager