Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan FjellTid AS, som eier og driver nettstedet FjellTid, samler inn og bruker personopplysninger.


Hvem er vi og hvem er ansvarlig

Vi er FjellTid.no
Vårt nettstedsadresse er:  https://www.fjelltid.no

Nettstedet fjelltid.no eies og drives av FjellTid As  (Orgnr. 918771123)

FjellTid AS kan besøkes her: Ramdalveien 2, 3128 Nøtterøy
FjellTid AS kan kontaktes her.


FjellTid AS ved styrets leder er ansvarlig for behandlingen av opplysningene. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene, ikke ansvaret, dette ligger fortsatt hos styrets leder.
Når du bruker FjellTid.no er FjellTid AS (eier av FjellTid.no) behandlingsansvarlig.

FjellTid.no har et eget personvernombud for å sikre en trygg og god behandling av dine personopplysninger.
Du kan kontakte FjellTids personvernombud på personvernombud@fjelltid.no.
FjellTids personvernombud er Tarjei Kårfald.


Vilkår for bruk av nettstedet

For at de som besøker FjellTid skal kunne benytte seg av funksjonene knyttet til nettstedet, er det et teknisk krav at nettleseren aksepterer informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Inneholdet i denne tekstfilen varierer og er i større eller mindre grad vesentlig for bruk av nettsiden og dens tjenester/funksjonalitet.  

Her følger en oversikt over informasjonskapsler på FjellTids tjenester:



Navn på
informasjonskapsel
Leverandør Varighet Beskrivelse
Lokal lagring Fjelltid.no Brukes av noen forskjellige applikasjoner for lokal lagring.
PHPSESSID Fjelltid.no/*.cloudfront.net Brukerøkten Hjelper PHP å holde orden på data for brukerøkten.
__distillery Fjelltid.no 1 år Sporer de besøkennes bruk av video/bevegelig bilde.
__stripe_mid Fjelltid.no 1 år Denne informasjonskapselen gjør at Stripe kan identifisere besøkende,
oppdage svindel og holde oversikt over betalingsinnstillinger.

gadwp_ir_default_dimension

FJelltid.no 1 år Google Analytics bruker denne til å spore og rapportere webtrafikk.

gadwp_ir_default_metric

Fjelltid.no 1 år Google Analytics bruker denne til å spore og rapportere webtrafikk.
gadwp_ir_default_swmetric 
Fjelltid.no 1 år Google Analytics bruker denne til å spore og rapportere webtrafikk.

gadwp_wg_default_metric

FJelltid.no Brukerøkten Google Analytics bruker denne til å spore og rapportere webtrafikk.
gadwp_wg_default_dimension Fjelltid.no Brukerøkten Brukes til å samle besøksstatistikk for Google Analytics. Data samlet er
ikke personlig, men bare for brukte nettlesere.
wc_cart_hash_#
Fjelltid.no Brukerøkten

Nettbutikken vår bruker denne til å holde
orden på det du har i handlekurven

wc_fragments_# Fjelltid.no Brukerøkten Nettbutikken vår bruker denne til å holde orden på endringer i
handlekurven
wp_woocommerce_session_# 
Fjelltid.no Brukerøkten Brukes av nettbutikken vår. Inneholder en unik kode for hver kunde slik
at den vet hvor vi finner kurvdataene i databasen for hver kunde.
_ga Fjelltid.no 2 år Google Analytics bruker denne informasjonskapselen til å generere
statistisk informasjon om bruken av nettstedet.
_gat Fjelltid.no Brukerøkten Google Analytics bruker denne til å justere forespørsels sats
_gid Fjelltid.no Brukerøkten Google Analytics bruker denne informasjonskapselen til å generere
statistisk informasjon om bruken av nettstedet.
collect google-analytics.com Brukerøkten Brukes til å sende data til Google Analytics om besøkendes enhet og
oppførsel. Sporer den besøkende over enheter og markedsføringskanaler.
r/collect doubleclick.net Brukerøkten Brukes til å sende data til Google Analytics om besøkendes enhet og
oppførsel. Sporer den besøkende over enheter og markedsføringskanaler.
advanced_ads_page_impressions Fjelltid.no 10 år Brukes av vårt reklamesystem for å holde orden på antall visninger av
annonser.
advanced_ads_pro_visitor_referrer Fjelltid.no 1 år Brukes av vårt reklamesystem for å holde orden på hvor er besøkende
kommer fra før de trykker på annonsene.
peepso_last_visited_page Fjelltid.no Brukerøkten Brukes av vår samfunnsprogramvare for å holde orden på sist besøkte side.

newsletter

Fjelltid.no Brukerøkten Brukes av nyhetsbrevprogramvaren til å låse opp hvis
innholdslåsingsfunksjonen brukes. Inneholder bruker-id

tribe-event-tickets-plus-meta-hash

FJelltid.no Brukerøkten Dette er en informasjonskapsel som hjelper oss med å ta i mot betalinger
og behandle disse.
wordpress_logged_in_#

FJelltid.no Brukerøkten Brukes for å holde orden på når du er logget inn, og hvem du er, for de
fleste brukergrensesnitt.
wordpress_sec_#

FJelltid.no Brukerøkten Brukes til å holde deg innlogget.
wordpress_test_cookie

Fjelltid.no Brukerøkten Brukes til å finne ut om din nettleser aksepterer informasjonskapsler
eller ikke.

wp-settings-

Fjelltid.no 1 år Brukes å tilpasse visningen av admingrensesnittet, og
hovednettgrensesnittet.

wp-settings-time

Fjelltid.no 1 år Brukes å tilpasse visningen av admingrensesnittet, og
hovednettgrensesnittet.

Det er frivillig for de som besøker FjellTid å oppgi personopplysninger, f. eks. ved å registrere seg eller melde seg på FjellTids e-postnyhetsbrev. Grunnlaget for behandlingen er samtykke, da et slikt samtykke er et krav for å kunne bruke FjellTids tjenester.


Hvilke opplysninger samles inn?

Følgende opplysninger samles inn når du besøker FjellTid: type nettleser, operativsystem, land og hvilken lenke eller hvilket søkeord som førte deg til FjellTid.


Dersom du registrerer deg som medlem hos FjellTid behandler vi i tillegg til de obligatoriske felter som navn, e-postadresse, kjønn, alder og fylke  de opplysningene du selv oppgir (personfaktaopplysninger og fritidsopplysninger), slik som for eksempel sivilstatus, yrke/utdanning, dialekt, “om meg”, favorittmotto, bilde(r), hvorvidt du har barn, aktiviteter, favorittårstid, hobbyer, drømmeturer .

Alle disse opplysningene (personfaktaopplysninger og fritidsopplysninger) er valgfrie å oppgi uten at det får betydning for medlemskapet på FjellTid.


Behandling av data

For at FjellTid skal kunne fungere etter sitt formål benytter FjellTid AS et utvalg av tjenesteleverandører. Disse er databehandlere og vil kunne ha tilgang til personopplysninger, avhengig av hva slags produkt eller tjeneste de leverer til FjellTid.

Databehandlerne er:

  • Amazon Web Services – leverandør av serverstruktur, alle medlemsregistre oppbevares her.
  • Google Analytics – analyse av trafikk til FjellTid.
  • Facebook pixel – analyse av trafikk fra Facebook til FjellTid.
  • G-suite (Google) – Produktivitets- og samarbeidsverktøy, programvare og e-posthåndtering for FjellTid.
  • Stripe – Håndterer kortbetaling på FjellTid.
  • Vipps – Håndterer betaling på FjellTid
  • Power Office – Regnskapstjenester.
  • Balanse Økonomi – Regnskapstjenester.
FjellTid AS har egne databehandleravtaler med alle disse databehandlerne.

Dine rettigheter

Du kan utøve dine rettigheter ved å ta kontakt med oss eller i en viss grad gjøre dette via funksjoner inne på din profil på FjellTid. 
Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager fra du tar kontakt med oss.

Tilbaketrekking av samtykke
I de tilfellene hvor behandlingsgrunnlaget for dine personopplysninger er knyttet til samtykke. Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake, for eksempel ved å gå inn på din profil på FJellTid. eller ved å kontakte oss.

Innsyn i egne opplysninger
Du kan be om innsyn i hvilke personopplysninger FjellTid behandler om deg. Du kan enten gjøre dette (laste ned dataene) via din egen profil inne på FjellTid eller ved å kontakte oss.

Retting av personopplysninger
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger om deg som er feilaktig eller misvisende. Har du opprettet en brukerprofil hos FjellTid kan du også gå inn på din profil for å gjøre de ønskede endringene.

Sletting av personopplysninger
I enkelte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. Dette kan også gjøres via din profil inne på FjellTid.  I noen tilfeller vil en slik sletting innebære at ditt medlemskap hos FjellTid må avsluttes.  Du kan lese mer om retten til sletting på Datatilsynets side

Dataportabilitet
Du har rett til å motta og få overført personopplysninger du selv har oppgitt ved samtykke eller avtale til FjellTid (dataportabilitet). Dersom du ønsker å få overført dine personopplysninger, vil du få informasjonen utlevert i et strukturert og maskinlesbart format slik at de enkelt kan overføres til den nye virksomheten. Før vi utleverer opplysninger om deg, må vi fastslå din identitet.

Øvrige rettigheter
Dersom du mener at vi har registrert feil personopplysning om deg, du ønsker å motsette deg behandling av personopplysninger, eller du har opplevd noe du mener er et brudd på personvernregelverket, ber vi om at du kontakter oss
Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet

Du kan begrense mengden av opplysninger som behandles gjennom å benytte deg av privatmodusinnstillinger på enheten din. Det vil for eksempel si at du kan blokkere informasjonskapsler i nettleseren din, eller forhindre at nettleseren logger nettlesingen din og at nettsteder du besøker sporer deg, ved å sette nettleseren i privat-modus/inkognito-modus. 
Kvaliteten på tjenestene FjellTid.no tilbyr vil kunne bli påvirket av slike tiltak.

Nettstatistikk

FjellTid samler inn identifiserte opplysninger om besøkende på FjellTid.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler først inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.


Analyser på FjellTid.no gjøres gjennom Google Analytics og Facebook Pixel


E-post

E-postkorrespondanse mellom FjellTid/FjellTid AS og besøkende på nettsiden eller medlemmer av FjellTid, lagres hos Google.


Regelverk

Personopplysningene behandles i tråd med norsk lov (personopplysningsloven) og uenigheter løses etter norsk lov.


Utlevering av personopplysningene

FjellTid AS og dets databehandlere utleverer ikke personopplysninger uten etter medhold i lov som er bindende for FjellTid AS eller ved rettskraftig avgjørelse avsagt ved en domstol som har jurisdiksjon over FjellTid AS.

Privacy Preference Center

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×