FjellTid
FjellTid avatar

KLAR FOR VINTEREN?

FjellTid tar sats og inviterer deg på hele 5 drømmeturer neste år, og flere kommer! Men start året med Skifesten på Danebu 24.-27.januar!

Les mer »
Historie
Mårten Juvastøl Havre avatar

FjellTid-året 2018

2018 går snart inn i historiebøkene. For mange vil dette være året da Avicii (Tim Bergling), Stephen Hawking og Stan Lee gikk bort. For andre vil det være året da prins Harry og Meghan Markle giftet seg, eller året da Den norske turistforening fylte 150 år, eller at André Bjerke ville fylt 100 år om han fortsatt hadde levd.

Les mer »
Turtips
Elisabeth Sletten avatar

Tips og triks til en bedre matopplevelse i skogen

Vi nordmenn vi er ofte veldig enkle i matveien. På tur smører vi med oss brødskiver med ost eller annet pålegg, uten å legge noe mer i det. Polarbrød i alle former og grovhet er også en av våte trofaste matpakkevarianter. Men, trenger vi virkelig å være så enkel når vi kan gjøre det lille ekstra for å få et gourmetmåltid? Og som får våre turvenner blir grønn av misunnelse og vann i munnen av? I dette innlegget er noen tips til akkurat dette.

Les mer »
Turtips
Marte avatar

5 Fine ryggtraverser i Jotunheimen som ikke krever tau.

Toppturer i fjellheimen er noe av det som står høyest når været er godt og steinene tørre. Jo flere topper, jo bedre. Travers innenfor fjellsport betyr en horisontal strekning. Det å gå ryggtraverser er noe av det morsomste jeg vet. Favorittstedet mitt er selvfølgelig Jotunheimen. Her kommer det 5 forslag til fine ryggtraverser i Jotunheimen som ikke krever tau. Alt du trenger er litt pågangsmot og eventyrlyst.

Les mer »
Kongsvold
FjellTid
Redjo avatar

Eventyret på Kongsvold!

Kongsvold er definetivt et av destinasjonene som bør besøkes i løpet av din livsstid. Her finner du unik natur og moskus, som går hele vein opp mot Dovrefjell. Følg med på hva FjellTid har planlagt og hva du har i vente.

Les mer »
Turtips
Marte avatar

Enkle tips til overnatting i hengekøye

Har du overnattet i hengekøye før? I disse varme, hete sommerdagene og –nettene kan soverommet føles klamt og ubehagelig og det frister med en natt ute i det fri. Å overnatte ute i hengekøye om sommeren kan i mange tilfeller være mer behagelig enn å sove i telt.

Les mer »
Turtips
Elisabeth Sletten avatar

Dra på gruvejakt på Nesodden!

Visste du at i 1904 utvant gruvearbeidere ulike mineraler som feltspat fra Spro gruve? Gruven var operativ mellom 1904 til 1918, men ting tyder på at den først var i bruk på sent 1800-tallet.

Les mer »
Vann
Turtips
Redjo avatar

Når du går tom for vann

Er du ut på en lang tur og har gått tom for vann? Vann er den viktigste næringen kroppen trenger for å holde kroppen i gang. Vannmangel kan føre til fatale utfall, og kan være vanskelig skaffe seg på lange turer. Vi skal snakke om mulige måter å skaffe seg friskt vann ute i naturen og hva slags vann som ikke bør drikkes.

Les mer »
Helse
Turtips
Redjo avatar

Helse og næring på tur

Det er viktig å tenke på helse og næring når man skal ta seg ut på lange turer. Å være hydrert, spise riktig og kle seg riktig er viktig. Men ikke nok med det! Deler av Norge er svært kalde og kan by på uventede senarioer. Videre snakker vi om forberdelse for kulde, behandling av hypotermi, helseskader og næring på tur.

Les mer »
Solkrem
Turtips
Redjo avatar

Solkrem! Hva slags Solkrem burde du bruke?

Nå har varmen slått til i Norge med grader opp til 30! Som betyr at solkrem er veldig viktig. Men hva slags solkrem burde man bruke og hvor mye? Videre snakker vi om bruk av solkrem og nyttig informasjon man burde vite.

Les mer »
Mygg, insektsspray
Turtips
Redjo avatar

Plaget av insekter når du er på tur?

Er du ut på tur så har man mulighet til oppleve fantastisk natur her i Norge. Men noen ganger biter mygg/flått litt for mye. Ikke vær redd, fordi vi skal vise deg hvordan du kan forberede deg, dine barn og kjæledyr på en lang tur.

Les mer »

Privacy Preference Center

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×