Vi nordmenn vi er ofte veldig enkle i matveien. På tur smører vi med oss brødskiver med ost eller annet pålegg, uten å legge noe mer i det. Polarbrød i alle former og grovhet er også en av våte trofaste matpakkevarianter. Men, trenger vi virkelig å være så enkel når vi kan gjøre det lille ekstra for å få et gourmetmåltid? Og som får våre turvenner blir grønn av misunnelse og vann i munnen av? I dette innlegget er noen tips til akkurat dette.

Har du noen gang tenkt at du ikke kan lage hamburger på bålet? Tro om igjen.
Ved å legge en flat stein på glørne i bålet blir denne varm nok til å bruke som stekeplate. Bare husk å vaske av all møkk og sand så slipper du å miste en tann eller to pga uønsket krydder i burgeren. Et lite tips til er å ha litt smør eller olje på steinen så brenner den seg ikke fast.Pannekake til frokost sa du? På telttur også?
Det er faktisk ikke så vanskelig. Den enkleste måten er din gode venn Toro og vann. Hell røra på en plastflaske og pakk i sekken. Husk å ta med den denne hjem igjen. 5 for hvalen veit du 😉Og ikke nok med det;
Hvorfor ha kjedelig medbrakt mat på tur når du kan gjøre den spennende og velsmakende?
Kjøp tynne lefser fra polarbrød og fyll den med slik mulig godt innhold. Dette kan være blant annet ruccolasalat som har litt peppersmak, brie, tomat, choritso. Disse lefsene kan du lage i forkant av turen og ta med i en matboks.Helt til slutt et nyttig tips til dere kaffeelskere.
Har du vært på tur, kokt kaffe på bålet og fått kjeften full av grut?
Det har naturen en enkel løsning på. Plukk en bit av et granskudd og putte i tuten på kjelen. Vips så har du en som og du kan nyte kaffen din uten gruff.Bli med FjellTid på turer i et meget sosialt og trivelig turnettverk! Del gjerne dine turopplevelser med fjelltid både på Fjelltid.no og Instagram #fjelltid


For mer inspirasjon følg meg gjerne på Instagram: @ellysletten

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden