Det heter seg at det beste i livet er gratis. Friluftslivet er et perfekt eksempel på nettopp det! Naturen står der - urørt, vill, vakker og tilgjengelig for alle! Vi er heldige som bor i verdens vakreste land og har retten til å ferdes fritt i Norges praktfulle natur! Hvis du derimot ønsker å bli som Amundsen, Nansen eller Monsen på tur, så er det kanskje ikke helt gratis likevel?

Jeg mener av hele mitt hjerte at friluftslivet handler om å jakte på og fange de gode naturopplevelsene! Jeg vil se de storslåtte solnedgangene over Norges tak. Jeg vil høre fuglene kvitre når sola står opp. Jeg vil lukte vårens duftende blomster som spirer. Jeg vil føle sommerens varme bris mot huden og vinterens bitende kulde i ansiktet. Jeg vil smake alle naturens smaker! Jeg vil også sove godt når jeg ikke ligger i min egen seng. Jeg vil holde varmen når kulden biter. Jeg vil slippe vonde føtter og en vond rygg når jeg skal bære tungt og langt i karrig landskap. Jeg vil holde meg tørr når det strie regnet pisker ned fra himmelen.

 

 

Tidligere trodde jeg at friluftslivet ikke var noe for meg, basert på dårlige erfaringer grunnet feil bekledning, manglende utstyr og lite erfaring. Erfaring kommer med tid og stunde, men de to førstnevnte gikk det relativt kjapt an å gjøre noe med! Da jeg for ca. et år siden bestemte meg for å bli en skikkelig friluftsjente, tenke jeg ikke noe særlig over hva slags utstyr jeg trengte, eller hvor mye sånt kostet, men som de fleste andre hobbyer, så koster også denne. For meg har det blitt en investering i en hobby jeg ønsker å bruke mye av tiden min på, og basert på erfaring mener jeg også dette av hele mitt hjerte: Å jakte på de gode naturopplevelsene blir langt bedre hvis man har skikkelig “jaktutstyr” med seg på turen! Nå vet jeg at friluftslivet er noe for meg, og omsider har det blitt en skikkelig friluftsjente av meg og, med mange spennende oppdagelsesturer i siktet!

 

Friluftslivet er for alle og jeg håper flere har lyst til å jakte på de gode naturopplevelsene! Det trenger virkelig ikke å koste så mye, det kommer helt an på hva slags friluftsliv du ønsker deg. Hvis du er helt fersk, så start med de nære turene, kjenn på naturen, gå når det er fint vær og solen skinner! Skaff deg de gode erfaringene, legg lista lavt og bare nyt tilværelsen. Du kan ta deg en spasertur i nærområdet eller en dagstur til en liten fjelltopp i nærheten. Du kan pakke med deg niste i den gammel tursekk du har liggende, ta på deg vindjakka fra 1987 og spasere av sted i et par joggesko.

 

En hobby utvikler seg gjerne over tid og det er når man ønsker å begi seg ut på litt lengre turer at friluftslivet begynner å kreve et visst utstyr. Hvis du skal overnatte, hvordan løser du det om du ikke har telt? Hva om det begynner å regne, har du skikkelig regntøy? Hvis du skal varme opp mat og det er bålforbud, har du gass og gassbrenner? Hva om det blir kaldt, har du klær og en god sovepose som holder deg varm? Hva om du skal gå langt, har du en skikkelig sekk og gode sko? Dette er friluftslivets skyggedal – den siden vi ikke snakker så alt for mye om. Men hvis du kjenner at at dette fantastiske friluftslivet fenger, og du har lyst til å gå lenger, så har jeg 3 nyttige tips til deg:

 

#1 Lån utstyr   #2 velg kvalitet  #3 kjøp brukt

 

Ved å låne utstyr, blir du kjent med hva du faktisk trenger (og ikke trenger) å kjøpe og unngår dermed pengebruk på noe som bare blir liggende. Ved å velge kvalitet fra første stund, får du utstyr som gjør jobben og utstyr du blir glad i. Forhåpentligvis holder det i mange år fremover og i det lange løp blir det derfor en veldig god investering. Sist men ikke minst: Brukt = bra! Mye utstyr blir nok dessverre liggende, eller forhåpentligvis solgt videre, på grunn av spontane bomkjøp. Brukt er bra for lommeboka og for miljøet!

 

–  Jeg vet ikke hvor jeg skal, men jeg er på vei!

 

Om artikkelforfatteren:

Andrea Emilie

Andrea Emilie

Fersk friluftsentusiast!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter