Jeg er glad for å ha funnet FjellTid. Når jeg scroller gjennom Fjellveggen og ser på alle de flotte bildene får jeg bekreftet at Norge er verdens vakreste land. Jeg får vite om reisemål og turområder jeg ikke visste fantes, og får dele turene mine med dere her inne.

Det som virkelig er genialt med FjellTid er fellesturene, alt er klappet og klart, det er bare å betale, pakke sekken og møte opp. Jeg er takknemlig for at Tomas og Tarjei står på for å gi FjellTidere flotte naturopplevelser.

Det er flott å se foto av natur og utsikt, men det er noe helt annet å se det med egne øyne. Et kamera fanger bare en liten bit av utsikten eller landskapet, blikket favner breiere og gir en helt annen dybde. Et kamera fanger heller ikke frisk fjelluft eller atmosfæren naturen gir deg. Det kilende vindpustet over kinnet, brusingen fra trekronene, buldringen fra en foss, slindringen fra en bekk og frihetsfølelsen blir fraværende på et bilde. Norsk natur skal oppleves, da må den også oppsøkes.

Reiser man på tur med FjellTid får man alle de overnevnte opplevelse i tillegg til en ekstra faktor, nemlig FjellTid-stemningen. Alle har vel hørt uttrykket «Show, don’t tell»? FjellTid-stemningen kan ikke beskrives, den må oppleves.

Min første FjellTid-tur var moskus-safari på Dovrefjell med overnatting på Kongsvoll fjellstue.
Toget fra Oslo ble forsinket i 1 time og 50 minutter på grunn av en sporveksel langs Mjøsa som bestemte seg for å være vrang. Jeg hadde på dette tidspunktet allerede reist med Sørlandsbanen i 4 og en halv time. Tålmodigheten krympet for hvert minutt og da vi endelig ankom Kongsvoll stasjon 2 timer etter angitt rutetid var jeg rimelig nedbrutt og ønsket egentlig at jeg hadde holdt meg hjemme.
Men, da jeg ble møtt av FjellTid-stemningen inne i restauranten forsvant alt av tvil. Jeg følte meg inkludert med en gang og introverte meg klarte å slippe seg løs. Ser man bort i fra togturen opp og togturen ned (som det for øvrig aldri ble noe av fordi toget jeg skulle reise til Oslo med ble stående på Oppdal grunnet tekniske problemer) så var turen til Dovrefjell den beste turopplevelsen jeg har hatt, og det kan jeg takke FjellTid-stemningen for. Har man først opplevd atmosfæren på FjellTid-tur vil man ha mer.

Jeg er klar for Førjulshelg på Vaset i Valdres 9.-12.desember 2021 og  FjellKæmpen 25.-28.august 2022, og det kommer garantert til å bli flere.

/ Mårten

Om artikkelforfatteren:

Mårten

Mårten

Hei. Jeg heter Mårten og er en hyggelig sørlendning som liker å gå på tur, men som gjerne skulle hatt turfølge. Jeg er utdannet elektriker og energimontør. På fritida går det mye i skriving, jeg debuterte med en krimroman med handling fra Kristiansand i 2016, den uavhenginge oppfølgeren kom i 2018. Jeg driver også med amatørteater/revy.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter