Jeg, Elisabeth er ikke så glad i å gå med for tung sekk når jeg skal på overnatting. Da gjelder det å pakke smart, ikke bare med tanke på utstyr, men også mat.
Det kan være en lur ide å tenke at en kan bruke restene fra dagens lunsj til middag, eller de overflødige grønnsakene fra middagen til for eksempel en omelett til frokost.
Pizza
På min overnattingstur hadde jeg på forhånd skjært opp alle ingrediensene jeg skulle bruke og lagt i ulike plastbokser. Dett gjør det enklere og raskere når campen er slått opp og man er sulten på middag. Min middag denne kvelden ble pizza. Dette kan enkelt enten lages på bål eller på gass. Jeg prøvde meg på det siste. Det finnes ikke fasit på toppingen til pizzaen så her er det bare å være kreativ.
Dette er hva jeg hadde forberedt på forhånd:
- Tortillalefser (de alle minste)
- Raspet ost
- Bacon
- Sopp
- Rødløk
- Tomatpure
Du klipper/skjærer til antall egg du vil ha med på tur.
Resten av ingrediensene kan du bruke til en omelett til frokost. Her har jeg ett lite tips å dele med dere for at ikke eggene skal knuses. Det er mulig å få kjøpt eggebeholder, men kartongen som eggene kommer i er ypperlig å ha med på tur. Se bildet over!
Ta med tacoen ut i skogen
Hakk alle grønnsakene og stek kjøttdeig eller vegetaralternativ på forhånd. Varm gjerne lefsene på et bål eller primus eventuelt varm opp kjøttdeigen. Pakk sekken og ta med et fat og noe godt å drikke. Vips så har du nesten ferdig middag når du har funnet ditt favorittsted i skogen.
Laks, rotgrønnsaker og pasta
Denne retten slenger seg med middagsretter som er enkel å lage på tur.
Du trenger koke/stekeutstyr. Dette kan være primus eller stormkjøkken. Rotgrønnskaene hakker du opp på forhånd. Ha litt rømme i en tett plastbeholder.
Stek fisken, først deretter rotgrønnsakene. Da får rotgrønnsakene god smak fra fisken og smøret. Krydre etter ønske.
Et tips er å koke pastaen på forhånd, da sparer du deg litt tid.
Vel bekomme og kos deg med middagen i marka.
Pinnebrød – en klassiker
Men har du prøvd å ha litt ekstra sukker og litt kanel i?
Da blir det en liten pinnebrød- kanlebolle 🙂
Et lite tips til steking av pinnebrødet er å ikke legge på for tykk deig, ha litt avstand mellom snurrene slik at deigen får hevet og stek deigen på glørne, ikke over flammene.