Det er flott å se så mange som bruker våre flotte friluftsområder, folk på tur og de som gjerne eksperimenterer med å lage mat ute. Jeg ønsker å komme med noen små tips og triks jeg har erfart meg på mine nærturer.

Jeg, Elisabeth er ikke så glad i å gå med for tung sekk når jeg skal på overnatting. Da gjelder det å pakke smart, ikke bare med tanke på utstyr, men også mat.
Det kan være en lur ide å tenke at en kan bruke restene fra dagens lunsj til middag, eller de overflødige grønnsakene fra middagen til for eksempel en omelett til frokost.

 

 

Pizza

 

På min overnattingstur hadde jeg på forhånd skjært opp alle ingrediensene jeg skulle bruke og lagt i ulike plastbokser. Dett gjør det enklere og raskere når campen er slått opp og man er sulten på middag. Min middag denne kvelden ble pizza. Dette kan enkelt enten lages på bål eller på gass. Jeg prøvde meg på det siste. Det finnes ikke fasit på toppingen til pizzaen så her er det bare å være kreativ.

 

Dette er hva jeg hadde forberedt på forhånd:

  • Tortillalefser (de alle minste)
  • Raspet ost
  • Bacon
  • Sopp
  • Rødløk
  • Tomatpure

 

Du klipper/skjærer til antall egg du vil ha med på tur.

 

Resten av ingrediensene kan du bruke til en omelett til frokost. Her har jeg ett lite tips å dele med dere for at ikke eggene skal knuses. Det er mulig å få kjøpt eggebeholder, men kartongen som eggene kommer i er ypperlig å ha med på tur. Se bildet over!

 

Ta med tacoen ut i skogen

 

 

Hakk alle grønnsakene og stek kjøttdeig eller vegetaralternativ på forhånd. Varm gjerne lefsene på et bål eller primus eventuelt varm opp kjøttdeigen. Pakk sekken og ta med et fat og noe godt å drikke.  Vips så har du nesten ferdig middag når du har funnet ditt favorittsted i skogen.

 

Laks, rotgrønnsaker og pasta

Denne retten slenger seg med middagsretter som er enkel å lage på tur.
Du trenger koke/stekeutstyr. Dette kan være primus eller stormkjøkken. Rotgrønnskaene hakker du opp på forhånd. Ha litt rømme i en tett plastbeholder.
Stek fisken, først deretter rotgrønnsakene. Da får rotgrønnsakene god smak fra fisken og smøret. Krydre etter ønske.
Et tips er å koke pastaen på forhånd, da sparer du deg litt tid.

 

 

Vel bekomme og kos deg med middagen i marka.

 

 

Pinnebrød – en klassiker

Men har du prøvd å ha litt ekstra sukker og litt kanel i?
Da blir det en liten pinnebrød- kanlebolle 🙂
Et lite tips til steking av pinnebrødet er å ikke legge på for tykk deig, ha litt avstand mellom snurrene slik at deigen får hevet og stek deigen på glørne, ikke over flammene.

 

 

 

 

 

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter