Jeg har ikke noe å klage på. Jeg er fortsatt i jobb. Jeg har ikke vært i karantene og jeg har ikke vært syk. Så – so far so good ☺ Riktignok har jeg tre ungdommer i huset med hjemmeskole og jeg har hjemmekontor – men det fikser vi! Det er jo til og med hyggelig.

En lang lunsj

 

I dag tok jeg en lang lunsj… Strakk den litt langt, men det kan jeg ta inn igjen. Så, det ble en topptur i lunsjen. Vi skal jo ikke dra langt av sted og jeg er så heldig at jeg bare kan gå utenfor døren og har natur, skog, vann… og en liten fjelltopp. Mistberget, som ligger mellom Eidsvoll og Hurdal er 663 meter over havet.

 

Mistberget blir brukt mye av folket i Eidsvoll, men i dag var jeg så å si alene. Jeg startet turen ved Opsahlteiet og gikk via grua. Det er ikke lange turen, ca 3,2 km, men det er bratt! Og det var nesten som å gå på en isbre. Men, med gode brodder gikk det fantastisk bra.

 

 

Fra parkeringsplassen er det en liten strekning på veien før man kommer til en bom. Ved bommen går det en sti opp til høyre. Man skal vite om at stien er der, men følg skiltingen til Grua. Det var rene vårstemningen i skogen. Det er så flott, nesten hele skogen er dekket av grønn mose og det er små bekker over alt. Noen steder er bekken ganske bred og steinene er glatte, men går man litt til siden kommer man seg tørrskodd over. Maurene er i full gang med tuene sine og fuglene kurrer og kvitrer. Jeg som alltid har vært livredd elg, tar meg selv i å gå og håpe på at jeg skal møte en! Men, så heldig er jeg ikke i dag.

 

Halvveis opp kommer man til Grua. Man må bare ta seg tid til å stoppe og gå inn. Det er som en stor grotte med 3 åpninger som slipper lyset inn. Inne i grua er det store, blanke is-formasjoner og vannet drypper fra taket. Jeg får så lyst til å klarte opp til den ene åpningen bak grua. Jeg trekkes mot den som en unge på ekspedisjon.

 

Denne gruven heter «Lykkens Grube» og ble driftet av Eidsvoll Jernverk på 1600-tallet. De fraktet malm ned fra fjellet. Det er også funnet bly, sink, kobber og jern i fjellet, i tillegg til noe sølv, gull og wolfram.

 

 

Utenfor grua er det satt opp en benk for en rast. Men, jeg fortsatte videre oppover før jeg tok en liten stopp på Klokkerenghuken. Derfra er det flott utsikt mot Eidsvoll, Minnesund og Gullverket. Du ser Mjøsa som renner ned i Vorma.

 

Fra Klokkerenghuken og opp til toppen er det bratt! Det er bratt på sommerstid og med mye is er det krevende å gå opp. Men, til slutt når man målet og ser. Brannvakttårnet. Dette ble satt opp i 1938 og er 16 meter høyt. De med høydeskrekk kjenner nok at pulsen øker når de går de luftige trappestegene opp. Men, det er det verdt! Oppe på toppen er det faktisk et lite rom og mulighet for å overnatte eller ta en liten rast. Og utenfor er det en balkong rundt. Det er 365 graders utsikt. På klare dager ser man mot Hurdalssjøen, Hadelandsåsen, Hurdal, Eidsvoll…. Jeg kan absolutt anbefale turen på kveldstid! Da er det flott å se utover alle tettstedene som er lyst opp.

 

 

Fra Brannvakttåret ser man også TV-tårnet. 37 meter vest for TV-tårnet er Mistbergets høyeste topp.

Nedenfor Brannvakttåret er det satt opp en fin gapahuk av Mistbergets venner og det er en bålplass. Her kan man sitte i le og spiste nisten eller grille pløser.

I januar hadde jeg med meg hengekøyen min opp hit og overnattet. Det anbefales

 

 

Da jeg satt oppe ved gapahuken og koste meg med litt ost og spekepølse kjente jeg at, nei! Jeg har slettes ikke mye å klage over. For en lunsj!

 

Har du lyst til å lese mer fra Gry-Helen? Sjekk ut bloggen hennes her!

Om artikkelforfatteren:

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter