Har du vært på Senja, Norges nest største øy i Troms og Finnmark? Jeg, FjellTid- ambassadør Emilie Margrete Sande har funnet mine to favoritt-turer her.

Husfjellet – Dronning Sonja sin favoritt

Husfjellet med sine 632moh ligger på Senja. Denne turen er også en av Dronning Sonja sine favoritter på øya. Husfjellet er et lett tilgjengelig fjell som gir en spektakulær utsikt over yttersia av Senja.

 

 

Start ved Kvithuset og følg traktorstien oppover. Du vil passere noen gapahuker med bålplass lang veien, en fin første stopp for familier. Følg tydelig sti opp over skoggrensa før du kommer til toppunktet ved Sommardalen 327 moh. Stien til Husfjellet fortsetter oppover og du kommer til 635 moh.

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

 

Barden med sine 659 moh

Dette er en flott topptur i mangfoldig terreng med fantastisk panorama utsikt. Parker ved sørenden av Fjordendtunellen og følg stien oppåver. Det er luftig og bratt på fjellryggen, men det er ikke farlig. Du vil få en fantastisk utsikt på veien opp!

 

 

Fra toppen kan du fortsette til Segla, ett av de mest kjente fjellene på Senja. Fin tur med hund, noe bratt så pass på. Se hva din hund klarer. Vi gikk ikke helt til toppen.

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

Har du gått disse turene eller kanskje du har noen andre turforslag på Senja? – Eller andre steder i landet? Bli med i FjellTid-gruppa Tilbring sommerferien i Norge – turtips og finn flere turforsalg i Norge!

 

 

GOD TUR!

Om artikkelforfatteren:

Emilie Margrete Sande

Emilie Margrete Sande

Jeg er en jente som er glad i å være ute ute året rundt, ski og uten ski. Sammen med samboeren min og hunden vår er vi mye ute

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden