Hva er grunnen for at det står en statue midt oppå et fjell ved inngangen av Trillemarka? Elisabeth tok denne fantastiske turen og fant ut hvorfor.

Madonnastatuen ble satt opp i 2009 etter et ønske fra Anne Margrethe Bugge, som i 1989 skjenket en stor skogeiendom til Sigdal kommune. Hun hadde et ønske om at det skulle settes opp en Madonna i området, som skulle være et symbol for fred.

 

 

Om turen

Egentlig er dette en utrolig flott måte å få folk ut på tur. Et spesifikt turmål, enkel tur som passer for de fleste. Det er benker å hvile seg på og steintrapper store deler av stien (hvis du går fra den nederste parkeringsplassen.) Det finnes to parkeringsplasser og to stier til statuen. Parkering nr. to pleier det ikke å være like mye bilder på som den første du kommer til. Avgang fra denne parkeringsplassen er også mest steinlagt sti.

 

 

Du trenger ikke være topptrent eller veldig god til bens for å nyte flott natur. Det er tilrettelagt for rullestol eller annet rullende fremkomstmiddel til Svarttjern. Her er det opparbeidet en rasteplass med steinbord, benker og mulighet for å grille. Det er også bygget en gapahuk slik at du kan benytte plassen selv om det regner. PS: Husk å ta med all søppel, og litt til hvis du benytter deg av rasteplassen.

 

 

Det er noe nytt å se på hele veien til toppen. Og når du kommer opp i høyden får du flott utsikt over Trillemarka. På toppen ser du til Storvatn, Buvatn og Gaustadtoppen. I sør kan man se Skodøl og Nedalsfjellet, og mot øst Sølandsfjellet. Ha med lue og litt ekstra klær, for det kan blåse litt surt på snaufjellet.

 

Matpakketips!

Ta gjerne med matpakka og nyt den til en flott utsikt. Og du, all mat smaker best i naturen ikke sant? Hvis du vil ha ideer til turmat kan du sjekke ut gruppen Gourmet eller rask mat på tur. Her får du gode tips til din neste matpakke.

 

4 Fakta om turen:

  1. Statuen står på Bjønneskortanatten 1021 meter over havet.
  2. Turen er på totalt 6 km t/r og er lettgått.
  3. Skjerpatrappene ble påbegynt i 2016. 
  4. “Madonna med barnet” er hugget i lys granitt av Turid Angell Eng.

 

 

Mer detaljer om turen kan du lese på Ut.no her!

 

GOD TUR HILSEN ELISABETH!

 

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter