Hva? Ingen emneknagger?
Husk å slenge på emneknagger på dine innlegg. :)

Mitt navn er Karoline og jeg er nyfrelst turentusiast. Mitt alter ego er en skikkelig villmann/kvinne, men med begrensa turkunnskap og svært mørkredd har min turkariere tatt seg en lengre powernap fra alder 10 til nå.

Mine to store lidenskaper i livet er hockey og tur, disse ytterpunktene utfyller hverandre perfekt. På den ene siden har jeg hockeyn, den er fartfylt, tøff og med til tider et skyhøyt støynivå. Så har du turlivet, hvilepuls, stillhet og med et valgfritt tempo.


Da samboeren min foreslo at vi skulle ta en telttur for ett år siden, var jeg meget skeptisk. Tanken på å sove i telt og gjøre mitt fornødne ute i villmarka frista ikke stort, men som dere sikkert har skjønt ble jeg omvendt.Det skulle ikke mer til enn en ukes tur i Lofoten, med dertilhørende vakker natur var jeg mer enn klar til en telttur da jeg kom tilbake til Østlandet. Nå ble det bare èn telttur i sommer, og jeg skal ærlig innrømme at selve teltoppholdet ikke var noen kjempeopplevelse, meeen, alt rundt selve sovinga var helt unikt.


Å bruke kroppen til nøyaktig det den er lagd til, bære seg selv og det mest nødvendige gjennom vakker natur, er undervurdert i et travelt samfunn. Den sjelefreden jeg føler når jeg er ute i skog og mark er helt unik. Måten kroppen min slapper av på og hjernen min restiller seg så fort jeg kommer ut er gull verdt.Og hva er vel bedre enn å sette seg ned, etter en lang gåtur, tenne bål og kose seg med mat i villmarka. Om det er frokost, middag eller kvelds, mat på bål eller primus høster alltid michelin stjerner.


Selv om det ble begrensa med teltturer i sommer har jeg tråkla Lilomarka både sent og tidlig. Etter endt utdannelse i våres, hadde jeg plutselig veldig mye tid til disposisjon og hva er vel bedre enn å bruke disse timene til friluftsliv?


Samboeren min er lommekjent i Oslomarka, med nordmarka på langs og en oppvekst med flerfoldige fiske, telt og bærturer i beltet er han reiseleder, kartleser og fjellgeit når vi er på langtur, men takket være veldig gode apper og nettsider er det nok av kortere turer jeg kan gjennomføre på egenhånd.


Målet for fremtien er å tilbringe så mye tir ute i marka som mulig. Forhåpentlgivis også få prøvd meg på litt teltting også nå når minusgradene sniker seg innpå. En liten drøm i 2017 er å feire nyttårsaften under åpen himmel, tett innpakka i ull og med skikkelig fyr på bålet.


Om artikkelforfatteren:

Picture of Karoline

Karoline

Forelsket i naturen, til fjells, havs og til skogen. Alltid på jakt etter noen å gå på tur med, fortrinnsvis i Oslo/Lilomarka. Deler mange av turene mine her http://nouw.com/karrobobla

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden