I sommer tilbragte jeg og ei venninne 4 dager i spektakulære Jotunheimen. Vi var så heldige og fikk med oss det lilla teltet fra Helsport og deltok på teltstafetten til turjenter.no. Som helt ferske teltere og første gang på langtur i fjellheimen var læringskurven bratt. Litt klabb og babb ble det, men dette er en tur som vil huskes resten av livet.

Vi har gjort oss noen gode erfaringer på turen og som ferske turgåere i fjellheimen vil jeg dele noen av disse med dere.Først og fremt tusen takk til FjellTid for at jeg er så heldig å få være ambassadør for dere. Dette er absolutt en ære!


Dag 1 av 5
Glem Besseggen, nå er det Bukkelægret som gjelder.


Første del av turen gikk fra Gjendesheim i båt til Memurubu så over Bukkelægret til Gjendebu. Siden vi hadde store sekker sendte vi disse med båten helt inn til Gjendebu og plukket dem opp på veien. Dette er et supert tilbud til dem som ikke ønsker å slite seg over fjellpartiene med stor tung sekk. Over Bukkelægret er det heller ikke like stor strøm av turgåere og turister. Her får du nesten gå helt for deg selv. Turen skal riktig nok ikke være like krevende som over Besseggen, men starten fra Memurubu kan være tung og kjennes i beina med en stigning på litt over 400 høydemeter opp til Sjugurdtinden. Denne flotte turstien er mer ideel for dem med høydeskrekk uten for mange luftige partier. Utsikten er heller ikke noe å klage på da en ser utover innsjøen Gjende og inn til Gjendesheim.Når du har kommet opp på det flate platået har du flott utsikt inn i Memurudalen, Vestre Memurubrean og flere flotte fjelltopper i nærheten. Er du riktig heldig får du se reinsdyr på turen. Vi fikk se en flokk som sto på ett snøflak ved Kjuklingen. Hvis du har med deg fiskestanga kan du prøve fiskelykken i ett av vannene Sjugurdtindtjønne, Grunnevatnet og Langtjønne. Her er det også fint å sette opp teltet hvis været er fint.Partiet som er mest krevende er nedstigningen på ca. 460 høydemeter (eller stigningen, spørs hvor du går fra) som kalles Bukkelægret. Her må/bør du holde deg i kjetting for ikke å skli, noe vi synes var en av de mest spektakulære partiene på denne strekningen.


Ønsker du å ta dette som en dagstur anbefaler jeg å ta båten fra Gjendesheim helt inn til Gjendebu og gå over til Memurubu for så ta båten tilbake til Gjendesheim. Turen tar ca. 4.5 timer alt etter hvor fort du går, hvor mange pauser også videre. Gjendebåten går oftere fra Memurubu til Gjendesheim, enn fra Gjendebu til Gjendesheim.Ønsker du å se flere bilder fra turen vår i Jotunheimen august 2017, kan du sjekke min instagramprofil @ellysletten


/ Elisabeth

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter