Gudbrandsdalen strekker seg fra Lillehammer i sørøst og til Lesjaskogsvatnet i Lesja kommune i nordvest. Gudbrandsdalen er preget av dramatiske fjelltopper, mektige fossefall, dype daler og frodige skoger. Vi i FjellTid har laget 3 gode forslag til hva du kan finne på i området.

HAFJELL

Hafjell er et fantastisk sted for sommerturer, med et stort utvalg av aktiviteter. Her er våre 5 beste tips på hva du kan finne på:

1) Vandring: Hafjell tilbyr en rekke forskjellige stier for fotturer, med alt fra enkle turer for hele familien til mer utfordrende stier for erfarne fjellvandrere. Utforsk det vakre fjellandskapet, se på den fantastiske utsikten og nyt frisk luft og natur.

2) Sykling: Hafjell Bike Park er et av de beste stedene for terrengsykling i Norge. Ta heisen opp til fjellet og utforsk de mange utforkjøringene og stiene tilbake ned igjen.

3) Zipline: Hvis du er på utkikk etter litt adrenalin-rush, kan du prøve Hafjells zipline. Dette er en spennende aktivitet som vil gi deg en fantastisk utsikt over fjellandskapet mens du svever gjennom luften.

4) Klatring: Hafjell tilbyr også klatrekurs for både nybegynnere og erfarne klatrere. Dette er en flott måte å utfordre deg selv og lære nye ferdigheter i et trygt og kontrollert miljø.

5) Ridning: Ta en ridetur gjennom Hafjells vakre fjellandskap og opplev naturen på en helt ny måte. Dette er en flott aktivitet for både erfarne ryttere og nybegynnere.

Overnattingstips på Hafjell:
Bo i en moderne hytte med fantastisk panoramautsikt over Hafjell. Senk skuldrende og nyt de skjønne naturomgivelsene gjennom de fantastiske panoramavinduene.


Hytta har store fellesområder som legger opp til sosiale og koselige stunder sammen, og har samtidig mange koselige steder der man kan trekke seg tilbake. Les mer om hytta her!

 

FÅVANG

Fåvang er et flott reisemål i Gudbrandsdalen med mange aktiviteter å velge mellom. Her er 5 ting du kan gjøre på Fåvang:

1) Besøk Fåvang sentrum: Ta en tur til Fåvang sentrum og nyt atmosfæren i denne lille byen.

2) Gå på tur: Fåvang ligger i en vakker del av Gudbrandsdalen, og det er mange turstier å velge mellom. Ta en tur langs elva eller opp i fjellene for å se den fantastiske utsikten.

3) Besøk Fåvang Jernværk: Fåvang Jernværk er en historisk smie som har vært i drift siden 1700-tallet. Ta en omvisning i smien og se hvordan håndverkere smidde stål for flere hundre år siden.

4) Sykle på Peer Gynt-vegen: Peer Gynt-vegen er en av de vakreste veiene i Norge, og det er flott å sykle langs den. Ruten går gjennom Gudbrandsdalen og byr på fantastisk utsikt over fjellene.

5) Besøk Lillehammer: Fåvang ligger i nærheten av Lillehammer, og en tur til denne vakre byen er en flott opplevelse. Besøk Maihaugen, gå på Lillehammer Kunstmuseum eller ta en tur langs Mjøsa for å oppleve alt denne byen har å tilby.

Overnattingstips på Fåvang:
Hva med å bo ved Fåvang på denne vakre gamle gården med røtter tilbake til 1700 tallet?

Omgitt av ville fjell og billedskjønn utsikt mot Losnavannet er denne et perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie i Gudbrandsdalen. Les mer om hytta her!

 

SJOA

Sjoa er en elv som ligger i Gudbrandsdalen, mellom Otta og Lillehammer. Visste du at elven er kjent for å være en av de beste elvene for elvepadling i hele Europa? Her er 5 ting å gjøre på Sjoa:

1) Rafting: Sjoa er kjent som en av de beste elvene i Europa for rafting. Det er flere selskaper som tilbyr guidede raftingturer på elven, blant annet Explore Sjoa som er en samarbeidspartner til FjellTid. Les mer om vår avtale med Explore Sjoa her og opplev det våte element med ekstra spenning i elva!

2) Kajakkpadling: For de som ønsker en mer utfordrende opplevelse, kan kajakkpadling på Sjoa være et godt alternativ. Det er mange raske stryk og utfordrende elvestrekninger å utforske.

3) Juving: Juving er en annen populær aktivitet på Sjoa. Det innebærer å gå eller svømme langs elven, og hoppe fra klipper og svømme gjennom strykene.

4) Fotturer: Det er også mange flotte fotturer rundt Sjoa. Ta en tur langs elvebredden eller opp i fjellene for å oppleve den vakre naturen.

5) Fiske: Sjoa er også et flott sted for fiske. Elven er kjent for å ha stor ørret og harr, og det er mange flotte fiskeplasser å velge mellom.

 

Har du opplevd noe av dette i Gudbrandsdalen ? – Eller andre steder i landet? Bli med i FjellTid-gruppa Tilbring sommerferien i Norge – turtips og finn flere turforslag i Norge!

 

Om artikkelforfatteren:

Landfolk

Landfolk

Landfolk er et av Danmarks mest ambisiøse startups. Vår misjon er å hjelpe folk ut av byen. Nærmere naturen og hverandre. Det gjør vi ved å hver dag finne og håndplukke de mest fantastiske og unike hyttene. Vi mener at estetikk, kvalitet, vakre naturområder og personlighet er viktige deler av enhver ferie. Ikke bare er hyttene våre steder du ikke ville hatt adgang til ellers. Ambisjonen vår er nemlig også å gjøre det til den mest behagelige opplevelsen å både finne og booke dem på plattformen vår. Samtidig bygger vi et fellesskap for vertene våre som gjør det enkelt, morsomt og inspirerende å være hytteeier.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter