Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er litt for glad i å være alene. Muligens litt på grensa til å være en einstøing. Av alle de nettene jeg har sovet ute i år, har det kun vært én gang at jeg ikke har sovet alene.

Det er mange som spør meg om hva jeg gjør når jeg er på tur for meg selv. Gjør?Jeg gjør absolutt ingen verdens ting. Eller… Jeg setter opp teltet, rigger meg til, og gjør klart et lager med ved til bålet. Etter det gjør jeg ingen ting annet enn å nyte, lade batteriet og kjenner på den roen naturen gir meg. Jeg legger alle bekymringer og tanker igjen hjemme, og lar naturen være fristedet mitt. Jeg har alltid med meg en bok på tur, men det er sjeldent at den blir åpnet.


Og så har vi jo dette mørket som vi alle er så redde for. Blir du ikke redd når det er mørkt, er det også mange som spør om. Jeg skal ikke lyve. Ja, jeg har vært redd. Mange ganger. Men det er som regel etter at jeg har lukket teltåpningen bak meg, og krøpet ned i soveposen. Jeg har ligget livredd ved Lovatnet og kjent vinden ta skikkelig grep om teltet, da en storm traff Vestlandet. Jeg har ligget i Nordmarka med skjerpede sanser, og lyttet etter lyder som hjernen min mener er et dyr eller en øksemorder som er ute etter å ta meg.Men til tross for høy puls og lite søvn, vender jeg likevel tilbake til dette. Fordi når man sitter der, ser ut over vannet og hører fossen i det fjerne, mens bålet knitrer, stjernene glitrer og fuglene kvitrer. Da er det ganske fint å bare være meg. Alene, her. I ett med naturen.


Følg meg gjerne videre på Instagram @martine_grorud eller på bloggen min.


/ Martine Grorud 🙂

Om artikkelforfatteren:

Martine

Martine

Positiv humørspreder som er glad i reise og friluftsliv. Studerer friluftsliv og naturguide i Volda. Følg meg gjerne på Instagram: martine_grorud ☺️

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter