Heldigvis har medlemskapet i Notodden turlag gitt meg nye turvenner. Og 3 av oss hadde bestemt oss for at 12 August skulle vi ha en natt under åpen himmel på Trolltunga. Min første forøvrig!

Datoen nærmet seg. Jeg kjøpte inn liggeunderlag og varm sovepose. Og gledet meg enormt til denne turen. Dessverre ble han ene som skulle være med skadet.. og det viser seg at været er meldt elendig på den bestemte Lørdagen.


Så tikker det inn en melding på telefon: “Torsdag 10 August…det er meldt greit vær. Skal vi dra på natta og ta turen som dagstur? Hilsen Nina.” “Så klart er jeg med! 03.45 drar vi fra Notodden. Kjøreturen til Odda tar ca 4 timer med ett par stopp underveis er vi klare til start ca klokka 8.30.”


Turen starter på en grusvei. Dette stusser meg litt. Som nevnt før leser jeg alltid høydeprofiler og turomtaler… og dette har det ikke stått noe om. I alle beskrivelser er starten en super bratt 1 1/2 km bakke med steintrapper og tau.


Vi går 4 km på svingette, brei grusvei. Blir forbikjørt av noen heldige folk som har haiket opp. Disse 4 km er så kjedelige og kommer så uforberedt at det tar litt piffen av oss. Vi aner rett og slett ikke om vi etter dette kommer til den super bratte km bakken eller hvor vi kommer.


Vi kommer til veisende på grusen. Og følger folkestimen til en steintrapp/bakke. Men i følge det jeg har lest skal dette være bakke nummer 2. Det er 2 bakker før det jevner seg ut i følge alt jeg har lest. Vi rusler opp en god stigning med trapper. Og på toppen jevner det seg ut…. og her er det jevn rett løype hele vegen inn til Tunga. På veien inn kikker vi inn i en nødbu… her sitter vi på utsiden å spiser litt. Humøret er virkelig på topp. Turen er jo mye enklere enn vi har lest!


Det ligger småregn i lufta. Vi tenker at vi får bare gå på. Været vil vi ikke krangle med. Vi ser småbekymret på folk i lakksko og som overhodet ikke er kledd for en slik tur.


Vi hilser på ett par avgåtte sko. Mon tro hva historien er bak disse 😃Vel fremme er det lang kø for å ut å ta bilde på tunga. Heldigvis er meg og Nina veldig like i måten å gå på tur på. Vi når målet… tar litt mat.. ferdig! Trenger ikke henge her 😊 Ser en hund som stikker av med nista til noen unge gutter… gremmes over at ikke hundeeieren passet bedre på. Disse gutta er utenlandske å sitter å spiser rått bacon på rundstykke. Vi burde si no? Tror de det er pålegg? 🤔Turen tilbake starter. Det små regner litt. Vi møter på en mann fra det lokale E-verket. Han forteller at vegen i starten ER lagt om pga mye ulykker opp Brakufsa som han kaller det. Men han anbefaler oss å ta den ned igjen for å ha testet den ut. Så klart vi vil!


Vi stopper ikke på vei tilbake. Nå er det hamburger og varm bil som frister mest. Jeg vet også at Gaustatoppen venter dagen etter. vi rasker på…. møter folk på vei opp og håper de har med seg overnattingsutstyr. De rekker aldri opp og ned før mørket.


Brakufsa er siste 1 1/2 Km. Vi dropper grusen og går ned her. konkluderer raskt med at her har de lokale tatt en meget bra avgjørelse. Dette er en skummel og bratt sti. Og brått ble ikke de 4 km på grus så ille likevel.


Vel nede ved bilen. 8 timer (7 timer effektiv gange) 34 000 skritt og nesten 25 km senere. For en flott tur! Som jeg har kost meg. Nå er det 4 timer hjem i bil… verdens beste burger på en bensinstasjon i Odda og pakke til overnatting på Gaustatoppen dagen etter!


Turen anbefales. Fin sti hele vegen. Og vi kan lese på nyhetene etter sesongen at det er færre redningsaksjoner etter at brakufsa har måttet vike for grusveien. Bra avgjørelse!


God Tur!

Om artikkelforfatteren:

thea

thea

Jeg er turglad og løpeglad. I 2018 er målet å kombinere disse to interessene. Samtidig som vi i Notodden turlag kommer ut med nytt kjentmannshefta med 15 nye klippeturer jeg gleder meg til å hente inn. De litt lengre turene står også på programmet

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter