Har du en drøm om å gå Norge på langs? FjellTid-skribent Viktor Pedersen gjorde nettopp dette. Les om hans spennende tur her på FjellTid.

Mitt navn er Hans Viktor Pedersen (25 år), og tidligere i år gikk jeg Norge på langs fra sør til nord. En reise på over 3000 km. Jeg startet fra Lindesnes fyr 14. Mai, og avsluttet min reise på Nordkapp den 25. September. Da jeg nådde Nordkapp hadde jeg vært ute i 134 dager, og hatt 133 unike overnattinger samt gått over 4 millioner skritt. Hele min reise har blitt dokumentert dag for dag. Jeg kan dermed garantere deg en underholdende lesing videre.

Del 1) – Sør- Norge

Å gå Norge på langs i Sør- Norge er virkelig en opplevelse for sjelen. Denne delen av landet tilbyr en uendelig mengde naturlig skjønnhet og fantastisk landskap som er vanskelig å finne maken til. I Sør-Norge kan du se dype daler, flotte fjell og hilse på mange hyggelige mennesker. Naturen viser seg på sitt beste, og hvert skritt jeg tar vil gir meg følelse av ro og forundring.

Under min Norge på langs vandring utforsker jeg kjente fjellområder som Setesdalsheiene, Rondane og Hardangervidda. Jeg brukte 5 dager fra Lindesnes fyr til Knaben Gruver som ligger i Nord- Agder, og regnes som en innfallsport til Setesdalsheiene. Her ble jeg møtt med 4 meter snø. Jeg tok på mine fjellskisko, fjellski og pulk for første gang, og fortsetter innover fjellet uten å helt vite hva som skulle bli min største utfordring på turen, nemlig snøsmelting. Noen dager etterpå er fjellskiene tatt av, og resten av reisen fortsetter til fots. Kursen rettes mot Rjukan og Hardangervidda. Området rundt Kalhovd turisthytte legger igjen et fantastisk inntrykk. Rundt meg fyker det opp ryper i alle retninger. Jeg teller 70 ryper på en dagsmarsj fra Rjukan til Kalhovd.

Uansett hvilken tid på året du besøker Sør- Norge vil du bli møtt av fantastiske naturelementer. Om sommeren kan du oppleve den endeløse solen og det pulserende dyrelivet, mens vinteren kan være utfordrende, vil du bli belønnet med det snødekte landskapet og muligheten til å oppleve spennende steder på ski.

Det er virkelig noe magisk ved å gå tur i Sør- Norge. Naturen her vil få deg til å føle deg liten, og samtidig fylle deg med en følelse av takknemlighet og ærefrykt. Så sett på deg turskoene, pakk sekken og la deg bli forført av den utrolige skjønnheten som Sør- Norge har å tilby. God tur!

Om artikkelforfatteren:

Hans Viktor

Hans Viktor

Hei, Jeg har akkurat gjennomført Norge på langs fra sør til nord til fots. Når man vandrer Norge på langs får man brukt hode skikkelig! 😃 Hver dag byr på nye muligheter og utfordringer. Underveis får man leve tett med naturen 🏞🏕 Underveis får man også kjenne på hvordan det er å ligge på skjeve teltplasser, og det å ha lite mat i ryggsekken. Rutevalg og navigasjon blir en stor del av hverdagen. Å gjøre riktige valg, på rett tidspunkt blir helt essensielt for å komme seg frem til Nordkapp 🏔 Når man vandrer så lange distanser er det lett at man fokuserer kun på målet. Det å sette av tid til å nyte øyeblikkene og være tilstede her å nå gir meg godt humør og mye glede 😃. Alle fjellene, viddene, solnedgangene og nasjonalparkene. Alle de fantastiske menneskene man møter underveis er med på å skape en god historie. Les gjerne noen av mine øyeblikk på FjellTiden. Mer informasjon om turen finner du ved å søke opp "Hans Viktor går Norge på langs 2023" på Facebook. Flere tusen mennesker har fulgt med på min vandring. Jeg har logget hver dag av mitt eventyr gjennom Norge. Villmarkshilsen Hans Viktor Pedersen

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter