Det er blitt 10.august og jeg har langfri. Familien min har fortsatt ferie og er på sin 3.uke på vår hytte på Haugastøl, ved Hardangervidda. Det er meldt grått og regn de fleste dager, så tenkte å ta en liten oppsummering av vår dag søndag 11.august. Kan det være noe særlig på høyfjellet en grå regnværsdag?

 

Vi sov ekstra lenge, noe som var deilig med nattlig temperatur ned til ca. 10 grader, og solsteiken skimtet ikke inn i vinduskarmen, nå når det var overskyet og tåke. Startet dagen svært rolig med en kaffe i godkroken, men brød var vi tomme for, så det måtte bakes. Morgenen ble dermed svært rolig noe som passet alle perfekt. Det var nesten litt trolsk stemning å sitte og se utover den klare fjellberg-kulpen. De små prikkene av regnet laget mystisk stemning i vannoverflaten. De grønne fargene skinner også ekstra godt, når det er slik halvdis en søndags morgen.

 

 

Pappa hadde litt arbeid igjen å gjøre på uthuset, så vi andre bestemte oss for å gå en tur. Hadde med mine yngste søsken på 10 & 12 år og gikk oppover mot Krækkja turisthytte. Det var litt vått på stien, våte blader og enda klarere fjellfarger når terrenget åpnet seg mot toppen av bakken. 

 

 

Vi så forskjellige sopp, multer og ulike små mose-planter, som vi forøvrig kunne ønske vi husket navnet på!

 

 

Fantastisk fint er det i fjellet også når sola ikke er helt alene på en klar blå himmel. Deilig var det også at en tynn vanntett jakke med T-skjorte under skulle være nok tøy til å gå i. Vi hadde med solo-brus, kjeks og litt sjokolade til toppen. På vei hjem gikk vi utenfor T-merket sti og fikk en liten klatre-etappe nedover mot Nygaardsvann.

 

 

På tur nedover hadde vi ringt pappa, som plukket oss opp med båt. Dette var også stas, været roet seg noe ned og vi hadde speilblankt vann på turen hjemover til fine Fjellbu.

 

 

 

Skiftet til badetøy, og da vi hadde gjort det kom det en skikkelig skur! Vi rakk akkurat å bade litt. Kaldt var det ikke, kanskje litt grunnet at temperaturen på land nesten var kjøligere. 

 

 

 

En nydelig dag- anbefaler alle å komme seg ut selv på grå regnværsdager

 

 

 

 

Om artikkelforfatteren:

Helene

Helene

Tur og treningsglad jente. Jobbet 4 år i Forsvaret som befal ved garnisonen i Sør- Varanger. Tatt sykepleier utdanning i Elverum og nylig flyttet tilbake til Vestfold. Liker å ta noen lange turer i året, men også nyte med nærmiljø opplevelser spesielt nå på nytt sted. Følg meg gjerne på Instagram om det er av interesse: Gullflax.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter