Nå er mørketiden kommet og det er ikke alltid like lett å få med ungene ut. Men er det noe vi vet med sikkerhet, så er det at vi alle har behov for litt frisk luft! Og tanken på at skjermtid og digitale spill er eneste «lokkedue» for å få med de små ut er ganske så trist. Så hvordan gjøre turer spennende og hvordan vinne over teknologien?

Nå er mørketiden kommet og det er ikke alltid like lett å få med ungene ut. Men er det noe vi vet med sikkerhet, så er det at vi alle har behov for litt frisk luft! Og tanken på at skjermtid og digitale spill er eneste «lokkedue» for å få med de små ut er ganske så trist. Så hvordan gjøre turer spennende og hvordan vinne over teknologien?

Her kan du se direkte. fra Ilene naturreservat!

Da mini og jeg gikk tur på Ilene naturreservat gikk vi forbi en familie hvor alle tenåringene tittet ned i mobilen sin, og da fikk jeg et hjertesukk- tenk å ikke nyte den fine naturen! Derfor har jeg funnet lærerike og morsomme øvelser som og kan gi barna mestringsfølelse! Det er i alle fall håpet..

 

Lag et rebusløp!

Rebusløp kan både tilpasses alle aldre så vel som steder! Spiller ingen rolle om dere lager rebusløp i nabolaget eller skogen. Lag noen poster som du sprer utover området dere befinner dere i, og for de aller minste barna så er bilderebus kjempegøy! Du kan gjøre det enkelt ved å klippe ut bilder av dyr eller barne-tv karakterer, og henge dem på ulike steder i området dere befinner dere i. Det kan i tillegg være morsomt å legge inn aktiviteter underveis, som f.eks gjette antall erter i et glass. Du kan også gjemme oppgaver inni nummererte ballonger slik at barna må sprekke ballongen for å finne oppgaven. Som nevnt, tilpass etter alder! Et rebusløp krever litt mer fra oss foreldre, så har dere litt knapt med tid så er naturbingo perfekt!

 

 

Naturbingo

Tegn enkle tegninger av hva som finnes i naturen, del ut ark og førstemann som finner alle får BINGO! Les mer om Naturbingo her!

 

Natursti

Natursti er perfekt dersom dere ønsker å gjøre mye ut av dagen! Det krever litt mer, og er ekstra gøy dersom dere har stor familie, gode naboer og nære venner med barn! Du kan velge et tema for naturstien, slik som dyr, idrett, naturfag, miljøvern eller eventyr, eller du kan sette sammen poster med forskjellige emner. Hvert spørsmål har gjerne tre svaralternativer og vanskelighetsgraden tilpasses aldersgruppen som skal delta. Lag gjerne en blanding av kunnskapsspørsmål, gåter og praktiske oppgaver slik at naturstien også setter
kreativiteten i sving. Nummerer postene og heng dem synlig rundt omkring på greiner og trestammer. Del barna inn i lag eller la dem jobbe hver for seg hvis de ikke er så mange. Naturstien kan gå på tid, men hyggeligst er det kanskje hvis man kan ta seg god tid underveis og heller få poeng for riktige og kreative svar. Praktiske oppgaver kan være alt fra å finne blader fra minst tre ulike løvtrær eller lag et naturbilde av blader, pinner, steiner eller annet du finner i naturen. Ideer til kunnskapsoppgaver: Heng opp bilder av ulike dyrespor: Hvilke dyr lager disse sporene? Eller et bilde av en fugl: Hvilken fugl er dette?

 

 

P.S: Husk å avslutte naturstien med en kosestund i skogen, kanskje til og med rundt et bål?

 

Les mer om Whats-up her!

 

Om artikkelforfatteren:

Charlotte

Charlotte

Jeg er en positiv, spontan og åpen person på 32 år. Jeg er alenemamma til ei fantastisk frøken på snart fire år! Jeg er veldig glad i å finne på nye og morsomme ting med datteren min, inkludert å utforske nærmiljøet og dets mange muligheter! Alt fra nye akebakker, "trolljakt", turstier, blomsterplukking, mate ender eller rusleturer rundtomkring. Jeg har startet et AS som heter "What´s up?"- et familieverktøy som skal samle all nødvendig informasjon om aktivitetsmuligheter i nærområdet på en enkel og oversiktlig plattform! Ved avgrensningsmuligheter i alder, varighet og kostnader vil tipsene bli tilnærmet skreddersydd etter behov. På denne måten slipper vi å lete gjennom utallige plattformer for å finne svaret på "hva skal vi finne på i dag?";)

Del på:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter