En annerledes turlykt, som sitter rundt livet i stedet for på hodet. Den passer perfekt til dagsturer i skog og mark.

Med turlykten Hikebeam slipper du å blende møtende turfolk, den strammer ikke rundt hodet siden den sitter rundt livet, og den kan enkelt festes i hoftebeltet på tursekken din!

Spredning av lyset kunne vært bedre, men de mange ulike lysstyrkene veier opp for dette. Siden beltelampen sitter rundt livet ser du konturene på bakken mye bedre i forhold til en vanlig hodelykt. Dette er svært positivt når man går på sti i skogen.

Sentrert lys i skogen

Du kan enkelt feste lykta i hoftebeltet på sekken, men det følger med eget hoftebelte tilpasset lykten. Egen powerbank er også standard tilbehør og bruksanvisningen er enkel å følge.

Jeg hadde lykten på mens jeg satt opp camp, det funket ikke like godt. Men jeg fant en løsning med å henge den opp i treet.  På grunn av at festene er som en klo, kan lykten enkelt festes på en gren eller andre lignende gjenstander. Du justerer lyset ved å vri på “lykthuset” opp eller ned.

Lykten kan henges opp via beltefestene og lyse opp campen

Lykten kan henges opp via beltefestene og lyse opp campen

En liten ting som trekker ned, er at den er ikke er av den letteste lykten, men dette er ikke så merkbart når den sitter rundt livet.

Lykten sitter godt i hoftebelte på sekken

Lykten sitter godt i hoftebelte på sekken

Enkelte av testerne synes ikke det var behagelig at lykten var festet rundt livet. Det ble for mye bevegelse i lysstrålen når de gikk og beltet satt ikke godt på kroppen. Det er viktig at nevne at beltet skal passe alle kropper, uansett fasong. Teknologien (ladding for eksempel) til lykta kunne vært forbedret til dagens kvalitet.

Les mer om lykten her!

 

Om artikkelforfatteren:

Picture of Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden