Hva? Ingen emneknagger?
Husk å slenge på emneknagger på dine innlegg. :)

Det er ofte enklest å pakke med seg en pose pølser på båltur, og det er utrolig godt det også. Men med en liten innsats kan du lage utrolig gode og enkle retter på bålet. Og de tar ikke lange stunden å lage heller. Les videre for enkle alternative middager på bålet.

 

Visste du forskjellen på den blanke og den matte siden av aluminiumsfolien?
Den blanke reflekterer mer varme enn den matte. Bruk dermed den matte siden inn mot maten.

Aluminiumspakket rotgrønnsaker og spekeskinke

Hakk de grønnsakene og rotgrønnsakene du ønsker, skjer noen biter spekeskinke og hell litt olje på blandingen. Jeg har krydret med litt urter, salt og pepper. Jeg hadde noen rester av oliven i kjøleskapet og hadde disse også i.
Du kan også lage en restefest alu-pakke til bålet med de grønnsaker du har. 😊 Her er det kun kreativiteten som stopper.

OBS: Sure matvarer, som syltede rødbeter og agurker, kan oppløse aluminiumen. Da kan metallet overføres til maten. Dette gjelder også saft av sitrusfrukter, vin og eddik. Anbefaler å tilsette dette når maten er ferdigstekt.

 

 

Bakt potet

Kjøp poteter med god størrelse. Du trenger ikke poteter som med hensikt er laget  til å bake, men kjøp heller noen med litt størrelse og pakk dem sammen i aluminiumsfolien.

Hvis du koker potetene litt i forkant, stekes de raskere på bålet.
Potetene skal stekes rett på glørne, men husk å snu de ofte slik at de ikke brennes. De skal ligge 15 – 30 minutter i glørne avhengig hvor lenge de er kokt på forhånd.

Tilbehør kan være: Bacon, skinke, mais, rømme, kryddersmør, sopp eller løk.

 

Frosne ferdigretter

Så enkelt og så godt! I frysedisken finnes mange alternativer til ferdigretter. Alt fra pastaretter til meksikansk kylling og dette er utrolig enkelt å tilberede på bålet. Her anbefaler jeg at du steker dette over glørne i stedefor rett i flammen. Da har du bedre stekekontroll.

 

Bannock

Bannock er en tradisjonell skotsk brødkake med opphav i Canada stekes i stekepanne over bålet. Det er formet som en rund leiv, og man forsyner seg gjerne med å skjære ut eller bryte et stykke av brødet. Bannocks ligner på scones og smaker ekstra godt nystekt.

Oppskrift til 2 personer:
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
En klype salt
1 dl rosiner, jeg brukte sjokoladebiter
Vann (til deigen ikke lengre er klissete)
Olje eller smør til steking (anbefales å bruke smør, mye bedre smak og ha en god mengde i pannen)

 

 

Bakt banan med sjokolade til dessert

Du husker vel klassikeren bakt banan på bålet fra du var liten? En så enkel og god dessert som du nyter varm.
Slik gjør du: Skjer et snitt på langs av bananen, skallet er på, og legg sjokoladebiter godt ned i smittet. Du kan bruke hvilken som helst sjokolade, mørk, lys, med havsalt, nøtter eller rett og slett bare kokesjokolade. Så pakker du bananen i aluminiumsfolie. Stek bananene i glørne i 2 – 5 minutter. Bananen skal være myk og sjokoladen smeltet.

Om artikkelforfatteren:

Picture of Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden