Lofoten har mye mer å by på enn bare fjell og fiske. Hva med å tilbringe en halv dag på hesteryggen? Jeg, ambassadør Elisabeth tok turen til Lofoten og Hov Gård for å oppleve dette vakre øyriket fra en litt annen vinkel, nettopp på hesteryggen.

Hov Gård ligger idyllisk til vest i Lofoten. Fra gården ser du rett ut mot Atlanterhavet og har ingen beskyttelse fra dette mektige havområdet. Derfor er nettopp Islandshesten brukt her. Hestene er robuste og tåler mye vær og vind for det er det mye av her oppe i nord.

 

Da vi ankom gården ble vi møtt av en rideinstruktør som gav oss god informasjon om rideturen. På forhånd hadde vi beskrevet rideferdighetene våre slik at alle fikk en hest som var tilpasset vår erfaring. Vi fikk tilbud om å låne både kjeledress og støvler hvis vi ikke ville benytte vårt eget tøy.

 

 

 

Visste du at: Islandshesten – også kalt Gudenes hest stammer fra de tidligere vikingerhestene.

 

Rideturen gikk på små stier blant hjeller som tørrfisken henges på, små berg langs havet og ned til en gammel fiskerihavn kalt Hovsund. Her har det vært aktivt fiske helt frem til i 2014, da den siste fisken ble levert til mottaket. Nå er det i hovedsak fritidsfiske og turisme det satses på.

 

 

Hestene er rolige og adlyder godt, selv om det frister veldig med det grønne gresset langs stien. Det er ikke behøvelig med rideerfaring for hestene er stødige både på vei og sti. På returen rir vi over en høyde som er perfekt for et skrytebilde.

 

Rideinstruktøren stiller velvillig opp for å ta bilder slik at vi fikk et flott minne å ta med oss hjem.

 

Turen nærmet seg slutten og selvfølgelig er det beste spart til sist. Å ri over sandstranden! Siden det var lavvann og fjære var sandstranden ekstra stor. Og for et vær. Sola steikte og bølgene rullet sakte inn på sanden, folk lekte seg i vannet og nøt hvert sekund av denne flotte vårdagen.

 

 

Helt til slutt fikk vi prøve å trave på ridebanen. Hadde det ikke vært for ørene, hadde smilet gått rundt på alle deltakerne. For dette var gøy!

 

Visste du at islandshesten har 5 gjenger (måter å springe på), mens en vanlig ridehest har ofte kun 3? Disse er skritt, trav, galopp, tølt og pass. .

 

Les mer om islandshesten på Wikipedia!

 

Etter rideturen kan du benytte deg av gårdens egen sauna. Her kan du roe ned i varmen og la musklene slappe av etter en kanskje litt uvant men minneverdig turopplevelse. Husk å booke denne på forhånd.

 

Et turtips når du først er på Hov, er å ta turen opp på det spesielle fjellet Hoven. Dette er en lett topptur med nydelig utsikt 360 graders vinkel. Her ser du både mot Bø i Vesterålen, øst- og vestlofoten.

 

 

SJEKK UT ALLE TURENE MED HOV GÅRD HER!

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter