Er det ikke slik at man kommer over noen kjekke turtips også glemmer man dem like fort? Jeg har samlet både nye og gamle triks som gjør din tur ett hakk bedre.

Sitteunderlag under beina når du sitter eller står stille!

Hva er ikke verre å bli kald på beina når man sitter ute og spiser matpakka si eller følger med på fotballkampen til ungene? Blir du kald på bena ja så blir du etter hvert kald i hele kroppen. MEN et supert triks for å forhindre dette er å stille seg på et sitteunderlag. Sitteunderlaget isolerer mot kulden og du bevarer varmen i beina.

 

Tursekken opp av bakken

På sommeren kan det være kjekt å få sekken opp av bakken for å slippe småkryp og gnagere på nattestid. Du kan da henge opp sekken ved bruk av en stokk og et tre.

 

Varmeflaske i soveposen

En varmeflaske på vintertid gir en utrolig god og lun følelse i soveposen. Kok opp vann, enten på bålet eller primus, og fyll flasken helt opp og la det være minst mulig luft igjen i flasken. Luft i flasken gjør at vennet blir raskere kaldt. Det anbefales å ha en flaske som tåler varmt vann som for eksempel Naglene, men du kan fint bruke en brusflaske. Bare husk å ha en ullsokk utenpå slik at du ikke brenner deg. Ha gjerne varmeflasken i en vanntett pose for å forhindre at soveposen blir våt om flasken skulle begynne å lekke.

 

Reinskinn på tur

Jeg sverger til reinskinn på vinterturene mine. Jeg har til nå ikke funnet noe som varmer og isolerer bedre enn dette. Reinskinnet er perfekt til å sitte på rundt bålet. Ta av skoene, på med et par tykke ullsokker og kryp inn i et pledd eller jervenduk og nyt båltiden.

Reinskinnet har flere bruksområder. Når det blir kveld og natta flyttes reinskinnet fra bålplassen til teltet/hengekøya og du får en lun og varm natt uten kulde som kommer krypende nedenfra.

 

Buff over nesa om du ligger under åpen himmel

Det blir alltid litt sniktrekk når man enten ligger i hengekøye eller under tarp. Invester derfor i en ullbuff og trekk denne over nesen når du sover. Den fryser ikke til is selv om den blir våt og holder nesetippen varm. Er du medlem i FjellTid får du gode rabatter hos blant annet Fjellsport, Nomaden og ChillOut.
Sjekk det ut alle medlemsfordelene her!

 

Ta gjerne en titt på min Instagram-konto @ellysletten og følg meg gjerne for å få flere turtips! – Eller bli bedre kjent med meg på FjellTid.no

Om artikkelforfatteren:

Picture of Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden