Hva? Ingen emneknagger?
Husk å slenge på emneknagger på dine innlegg. :)

Har du sovet under åpen himmel i hengekøye før? Her er noen tips og triks:

Jeg har to hengekøyer, en dobbel Ticket to the moon-hengekøye og en Hennessy Hammock og jeg elsker begge to!


På de kalde, stjerneklare nettene velger jeg alltid Ticket to the moon så jeg kan ligge å se på nattehimmelen og våkne til en vakker utsikt.


Ticket to the moon


Er det fare for regn, eller mygg går jeg for Hennessy med tarp og myggnetting.


Hennessy Hammock


Som underlag i hengekøyen bruker jeg reinskinn og jeg tviler på at noe kan erstatte dette for min del. Jeg har prøvd vanlig liggeunderlag og det blir alt for mye kav for min del, det sklir og flytter på seg og i Hennessyen passer det overhode ikke. Hvis man ikke vil bruke penger på reinskinn tror jeg heller jeg ville brukt et litt tykt ullpledd som underlag.
Det har også kommet egne liggeunderlag til hengekøye, men disse er ganske dyre og jeg har ikke prøvd selv.Jeg har enda ikke kjøpt meg en skikkelig vinterpose, mest fordi det er dyrt og jeg heller vil bruke penger på å komme meg ut på tur, og litt fordi jeg ikke har klart å bestemme meg for hvilken jeg skal velge. Så jeg drasser fremdeles på min trofaste 3-sesong pose, Mountain Hardwear Lamina Z Flame.
På vinteren har jeg med meg Thermolite lakenpose, og av og til vanntett trekk til å ha utenpå soveposen. Det negative med vanntett trekk utenpå posen er at det lett kan bli en del kondens.Jeg sover alltid med ull fra topp til tå, og gjerne en dunjakke. Til de kaldeste nettene kan jeg på det varmeste anbefale dunsokker! Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte mine, men de har i hvert fall på Princess. Hvis du er villig til å legge mer penger i det, har Exped noen som ser helt fantastiske ut!


En ting som kan være lurt hvis man er litt frossen av seg, er å ta med seg en vannflaske som tåler varmt vann. Da kan du koke opp vann og ha i flasken før du legger deg, og ta den med opp i soveposen. En termos med varm drikke er heller ikke så dumt.
Hvis det blir kjølig utover kvelden er det lurt å hoppe og sprette litt, kanskje ta seg en liten joggetur, så man er god og varm når man kryper opp i soveposen.Det er lite som slår en vinternatt under åpen himmel! Så det er bare å kle seg godt, pakke sekken og komme seg ut!


”If you can dream it, you can do it”
-Walt Disney


Sjekk gjerne ut bloggen min for flere bilder. / Silje 🙂

Om artikkelforfatteren:

Picture of Silje

Silje

Jeg er Silje, en 32 år gammel bergenser som er over gjennomsnittet glad i friluftsliv. Instagram: @siljeagdestein Blogg: https://www.siljeagdestein.no

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden