Når mørket faller på, kan terrenget du går tur i bli utfordrende å ta seg frem i. Godt lys er alfa omega for at turgleden skal bli vel så bra som på dagtid. FjellTid har testet turlykta Hikebeam som vil lyse opp din turopplevelse.

Vi i FjellTid leter alltid etter gode kvalitetsprodukter vi kan teste og fortelle dere om. For oss er bruksverdien av produkter viktig for å oppnå best mulig turglede og mestring. Jobben med å finne en god lykt som lyser opp dine turer og samtidig kan bli en god turkamerat kan være vanskelig (det synes i alle fall vi). Det er mange ting man skal tenke på når man skal gjøre valget. Vekt og størrelse, lumen, batteritid og ikke minst pris er noen av dem, men det er også så mye mer! Vi har derfor testet ut turlykten Hikebeam for å finne ut om den kan være med å gjøre turopplevelsen din enda bedre.

Beltlamp Hikebeam er en Norsk oppfinnelse som sies å være helt genial og ganske så allsidig. Det var gang en optiker fra Sola i Rogaland som ønsket en lykt som kunne gi bedre belysning og syn på kveldsturene. Han testet mye og fant til slutt en enkel måte å feste en lykt rett på et belt. Han oppdaget raskt at dette innebar klare forbedringer sammenlignet med andre lamper. Plasseringen nærme bakken gav en sterkere lyseffekt og klarere kontraster i terrenget. Det gav en form for 3D-effekt som gjorde det mye lettere å se steiner, røtter og andre detaljer. Alt dette fordi lyktens lys kom lavere enn øyehøyde. Det ble også renere farger og mye mindre forstyrrelse av dis, tåke og nedbør.

FjellTider Nina Cecilie har testet Hikebeam på tur og mener hun ikke vil gå tilbake til vanlig hodelykt. Hun sier at hun liker veldig godt at den lyser opp så mye rundt føttene samtidig som den lyser opp veien og terrenget fremover! Den er enkel å koble til den medfølgende powerbanken, som man lett fester i beltet, hvis man skulle ha behov for lys på lengere turer der det interne batteriet vil komme til kort. Sikten oppleves mye bedre både til vanlig, men også i regn og tåke.

Den medfølgende powerbank (5000 mAh) bidrar også til å utvide funksjonaliteten en hel del. Den kan brukes til å lade opp det interne batteriet i lykta samt å fungere som ekstra strømkilde for andre dinger som er med på turen. Det er helt klart en fordel å slippe å ha med seg ekstra batteri til alt annet. Kanskje man også kan nyte turen enda mer når sekken ikke er riktig så tung?

“- Jeg var på tur med en venn som brukte en dyr hodelykt som lyste godt, men hver gang jeg holdt foran lykta så vi en enorm forskjell på dem. Hikebeam er en lykt jeg virkelig anbefaler” legger Nina Cecilie til.

Vi i FjellTid synes lykta virker utrolig bra og har derfor valgt å tilby denne til dere via vår FjellButikk. For å feire dette (og at det snart er jul) gir vi dere hele 30% rabatt som et introdusjonstilbud.

Vil du vite mer om hvordan Nina Cecilie testet lampen og opplevde å bruke den er det bare å sende henne en melding her på FjellTid.no
Testen er gjort i samarbeid med optikeren og oppfinneren fra Sola.

Sjekk ut vårt introtilbud på lykta her!

 

Om artikkelforfatteren:

Picture of FjellTid

FjellTid

FjellTid.no - FjellTid (norr. fjalltíð): Sosialt turnettverk for alle turfolk. #fjelltid

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden