Visste du at i 1904 utvant gruvearbeidere ulike mineraler som feltspat fra Spro gruve? Gruven var operativ mellom 1904 til 1918, men ting tyder på at den først var i bruk på sent 1800-tallet.

Adkomst til gruven er på en godt merket kyststi. Du parkerer på Nordre Sprø enten langs veien eller nede ved bryggen. Dette er absolutt en spennende tur for eventyrlystne unger. Tar du med hammer kan dere banke ut krystaller som er gjemt inni andre steiner. Dette er helt sikkert en populær aktivitet for unger, ja også for voksne selvsagt. En liten skattejakt 😀





Inne i gruva er det mye kaldere, spesielt på en varm sommerdag. Da vi utforsket gruva var det 30 grader i lufta, men inne i hula var det nærmere 20 grader og fuktig.  Gruveinngangen er ca 30 meter lang og i enden åpnet det seg en stor “hall”. Spektakulært. Taket i gruva er rast ned så store steiner ligger på bunnen. Inne i gruva er det en liten dam. Hvis du er helt stille kan du høre dråper dryppe ned i vannet.



Det sies at det er to innganger til denne gruva. Den andre inngangen skal være litt mindre og ende i nord. For å gå ut gjennom denne tar du til venstre rett etter hovedinngangen. Denne inngangen kan være vanskelig å finne fra utsiden.
Dimensjonen inne i hulen er ufattelig stor. Kun når du måler den opp mot en annen person i bildet at du forstår hvor diger den egentlig er. Sjekk bildene!



Dette er en perfekt liten dagstur for både store og små. Ypperlig å legge lunsjen eller middagen til stranden utenfor som glitrer av kråkesølv.
Følg meg gjerne på Instagram: @ellysletten og tagg dine turbilder med #fjelltid

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter