FjellTid har fått med seg mange flotte turbilder fra aktive medlemer. Her er 5 destinasjoner vi vil at du skal besøke i Norge.

Rosendalsalpene i kvinnherad​


Folgefonna er Norges tredje største isbre og ligger på Folgefonnhalvøya i Hardanger og dekker områder i Jondal, Ullenvang, Odda, Etne og Kvinneherad. Folgefonna er en av de sørligste isbreene i Norge og Europa forøvrig. Uskedal er et tettsted i Kvinnherad kommune i Hordaland.
Der kan du virkelig gå på topp tur og tinderangling. Topp tur ski hele året på Folgefonna. I Uskedalen er også masse ute klatre steder med forskjellige utfordringer. Det er magisk utsikt fra alle toppene. For oss som bor på Vestlandet så er det en del høye topper med korte kjøre avstander. – Bendikte Street fra FjellTid.


Skogadalsbøen i Jotunheimen​

destinasjoner


Skogadalsbøen er en DNT-hytte i Vest-Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Fra Sognefjellshytta og Krossbu er det fem timers gange til Skogadalsbøen. Gjennom Utladalen er det ca. tre timer å gå fra Hjelle til Ingjerdbu og 5 timer videre til Skogadalsbøen.
Finnes “utallige” stier som fører dit, men å gå fra Fanaråken, via keiserpasset til bøen er perfekt. Da får du alle slags underlag ettersom du går nedover. Fortsetter du ned dalen fra Skogadalsbøen, får du med deg Vettisfossen og. – Karina fra FjellTid.


Smedene i Rondane​

Destinasjoner


Den første delen av turen er litt kjedelig, trasking i slak motbakke uten de helt store høydepunktene. Passe med en matstopp oppe i Rondhalsen før man begynner på bakken opp på platået før Vesle. Lettgått terreng uten mye stor stein. Etter platået blir det grøvre stein, ur og litt bratt mot toppen av Vesle. En ganske liten topp, bratt på tre kanter og selvfølgelig en varde. Utsikten er flott. Man må litt tilbake for å gå over båndet til Store.Veien er lett å finne selv om det ikke er merket…man har jo ikke så mange valg ettersom det er litt smalt noen steder. Der det er klyving/klatring er dette enkelt med gode tak når det er tørt ihverfall.
Omtrent halvveis må man krysse et smalt punkt og gå ned til venstre for hammeren. Her er man nær stupet og det kan føles litt luftig og skummelt for noen. Etter dette er det en hammer til, ca 3m høy som og er enkel å klatre. Nå er det best å følge retningen vestover og klare (enkel)opp på eggen mot toppen. Alternativ rute mot sør øverst i ura, men denne er ikke så hverken god eller moorsom. Etter toppen går ruta vestover ned på båndet til midt på, da går man ned i Kaldbekkbotn og følger sti tilbake.En råfin og morsom tur som vi brukte ca 7 timer på. – Terje fra FjellTid.


Tafjordfjella og Romsdal eggen i Åndalsnes​

destinasjoner


Tafjordfjellene er et område i Møre og Romsdal og Oppland. De to høyeste fjellene er Puttegga og Karitinden. Navnet kommer av Tafjord ved den innerste fjordarmen som går innover mot fjellområdet.
Hei! Vil virkelig anbefale Tafjordfjella. Reindalseter opp til Veltdalshytta og fjellfatehytta. Og Romsdal eggen i Åndalsnes. Flotte turer. – Per Kristian Kristian Lund fra FjellTid.


Femundsmarka

Destinasjoner


Femundsmarka er et fjellområde i Hedmark og Sør-Trøndelag, mellom Femunden og svenskegrensen. Femundsmarka nasjonalpark ple oprettet for å bevare urørt skog og det særpregede dødislandskapet med blokkmarkm, morenerygger, sjøer og vannsystemer. Det naturlige biologiske mangfoldet er også beskyttet sammen med en egenart av plante og dyreliv.
Stedet er et perfekt sted for folk som vil drive med friluft. Det finnes merkede turstier, med overnattingsmuligheter og kanopadling i mange av vassdragene, vannområdene.


Hvis man er ute etter følelsen av skikkelig villmark er dette helt klart en grei plass å begynne 🙂 – Silje fra FjellTid.

Om artikkelforfatteren:

Redjo

Redjo

Vokst opp i Gol. Flytta til Sandefjord i 2009 og deretter Tønsberg i 2016. Har gått media på videregående og nå jobber jeg hos FjellTid. Driver med musikk, lyddesign, programmering og mange andre småting.

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter