Høst og vinter er fantastisk for kajakkpadling og det er en egen stemning på vannet når båtfolket er borte og naturen viser seg fra sin mest idylliske side.

Kajakkpadling.no arrangerer flere høst og vinterturer med kajakk, og med medlemskap i FjellTid får du naturligvis gode priser på dette.
Her har Tine Raisbæk gitt noen gode råd for høst og vinterpadling:

  • Sjekk værmeldingen i forkant, og følg med på væromslag. Er du i tvil så er du ikke i tvil. Gå på land eller bli på land.
  • Padle sammen med andre de første gangene. Her får du tips og triks, og ikke minst tryggheten ved å være flere sammen.
  • Tenk synlighet. Fargerik kajakk, klær, lue og ikke minst åre – gjerne reflekser. Flere sammen gir også økt synlighet.
  • Kle deg så du tåler en velt. Tørrdrakt er det eneste som forhindrer deg i å bli våt, men husk at du må ha nok isolerende lag under tørrdrakten til å kunne ligge i vannet en stund. Ull er gull.
  • Test utstyret ved å vasse ut først. Prøv også gjerne egenredning og kammeratredning.
  • Beskytt fingre og hode. Ull-/neoprenlue og neoprenhansker eller padlemuffer.
  • Ha alltid med hodelykt, gjerne med rødt lys som ikke ødelegger nattesynet. Tenk gjerne reservelykt/reservebatteri. Det blir fort mørkt.
  • Ta gjerne med en termos med noe varmt, og husk litt å spise for ny energi. Ha en fjellduk eller lignende for å sitte i le og ha det lunt i pauser. Kos er viktig.
  • Ha med telefon – pakket vanntett og på kroppen.
  • Padler du alene så si ifra hvor du vil og når du er tilbake.

 

 

Les mer om vår avtale med Kajakkpadling.no og meld deg på en guidet kajakktur!

 

God tur!

Om artikkelforfatteren:

Tine

Tine

Jeg betragter meg selv som er en velintegrert danske, som etter 9 år i Telemark fant kjærligheten i Kodal - og da ble det flytting til Vestfold hvor jeg har bodd siden 2014. Jeg har elsket kajakkpadling i mer enn 20 år, og de siste 10 år holdt utallige kurs. Der er ikke mye som gir meg mer glede enn å se mine kursister knekke koden til ny padleteknikk - eller oppleve sin første velt på en trygg måte. I tillegg er jeg generelt glad i å være ute - har drevet med mye rart og prøver nå å få min datter fra 2017 til også å elske naturen.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter