Det kjekkeste med å være på tur og ferie er at en kan bestemme akkurat selv hva en vil gjøre fra dag til dag. For vår del hadde vi en startdato og en sluttdato (før jeg satte kursen videre til Dovre) og en turplan som ikke ble overholdt siden vi endret den for hver dag. Noen ganger blir turplanene og turruta endret, kanskje til det enda bedre.

Dagen på Eidsbugarden tilbragte vi i ro og mak. Snorkfrøkene sov lenge og nøyt en lang frokost og koste oss med presskannekaffe. Ja for vi brukte den mer enn bare en gang altså.
For å holde beina i gang bestemte vi oss for og utforske et av fjellene rundt dette flotte stedet.
Valget falt på Sløtafjellet. Sløtafjellet ble tidlig på 1800-tallet kalt for Slottets Høidale. Dette er en topp som er enkel å bestige for alle. Turen opp tar alt fra 1 – 2 timer, spørs hvilken form du er i. Det er 350 høydemeter opp fra Eidsbugarden og er totalt 1406 moh.
På toppen får du en nydelig utsikt over Eidsbugarden, Bygdin og mot Tyin.Visste du at det var Peter Christian Bianco Boeck og Baltazar Mathias Keilhau som i 1820 først oppdaget Jotunheimen? Før denne tid var dette flotte fjellområdet kun kjent for jegere og fangstmenn. (les mer på DNT.no) Boeck og Keilhau kalte fjellområdet for Jotunfjelde. Det var først senere på 1800-tallet at Aasmund O. Vinje gjorde om navnet til Jotunheimen.


Basecamp på Eidsbugarden passer utmerket om en ønsker å gå toppturer. Her har du mange flotte turmuligheter, lette turer slik den vi tok eller litt mer krevende, både sommer- og vinterstid. På sommeren er det toppturer og tinderrangling (for dem som er interessert i klatring) som gjelder, mens om vinteren har du fine skiløyper og toppturer på enten fjellski eller randonee. Om vinteren kan du bli fraktet fra Tyin med beltevogn om du ikke vil gå de 17 km på ski.På etter middagen spanderte vi på oss et godt hjemmelaget middagsmåltid i form av ribbe og mye grønnsaker på Fondsbu. Grønnsaker var noe vi virkelig savnet etter flere dager på tur og stort sett kun drytech som hovedmåltid. Et tips kan være å pakke med litt oppskårete grønnsaker så dekker du alle behov på tur. Godt er det også å knaske på som et mellommåltid.


Visste du at DNT-hytta tidligere ble tidligere kalt «Den glade vandrer»?Atmosfæren på DNT hyttene og hytter ellers i fjellheimen er magisk. Her er det ingen som sitter og sturer i en krok. Det er lett å komme i kontakt med andre turgåere og få gode tips og råd om turer.Har du lyst å bli med på vintertur med FjellTid i 2019? Dem tilbyr både turer i Valdres med langrennski og slalom samt toppturer i Jotunheimen med fjellski og randonee.
Les mer om turene i turkalenderen.


Sjekk ut min instagram @ellysletten

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del på:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter