2018 går snart inn i historiebøkene. For mange vil dette være året da Avicii (Tim Bergling), Stephen Hawking og Stan Lee gikk bort. For andre vil det være året da prins Harry og Meghan Markle giftet seg, eller året da Den norske turistforening fylte 150 år, eller at André Bjerke ville fylt 100 år om han fortsatt hadde levd.

For meg vil 2018 stå igjen som FjellTid-året. I år har jeg vært med på hele 6 turer sammen med en fantastisk gjeng FjellTidere. Danebu i januar, Haukeliseter i april, Rondaståk i juni, Snøhetta og FjellKæmpen i august. Og Basecamp Rondane i september. Takket være FjellTid har jeg vært steder jeg aldri ville funnet på å oppsøke alene. Snøhetta er et eksempel på det. Med sine 2268 m.o.h ruver fjellet som en gigant på Dovre. Jeg var i dårlig form på den turen etter å ha kjørt dobbelt så langt som jeg hadde trengt. Skuldre og nakke verket etter timer bak rattet. Jeg kjempet meg oppover 700 høydemeter med tung steinur og var nær ved å snu flere ganger. Men, viljen til å nå toppen var sterkest. Og det var verdt slitet.

Jeg har også fått oppleve steder jeg ikke visste fantes. Nydelige Gausdal ventet på oss da FjellKæmpen 2018 inntok Nesse setra for fire dager med turer og kos rundt bålet. Bedre turområde skal man lete lenge etter.

Jeg har kjørt rundt 6 760 km til og fra Sørlandet for å bli med på disse turene. Jeg har knyttet nye relasjoner, fått mange nye bekjentskaper og til og med et nytt vennskap. Jeg har lært mye om fjellet og naturen av erfarne turfolk og turledere.

Det ble 6 turer i år og skal jeg overgå meg selv i 2019 må jeg bli med på 7. Det gjenstår å se hva antallet blir om et år. En ting som er sikkert er at FjellTid har fått meg på kroken og jeg kommer ikke til å slippe taket med det første.

Om artikkelforfatteren:

Mårten

Mårten

Hei. Jeg heter Mårten og er en hyggelig sørlendning som liker å gå på tur, men som gjerne skulle hatt turfølge. Jeg er utdannet elektriker og energimontør. På fritida går det mye i skriving, jeg debuterte med en krimroman med handling fra Kristiansand i 2016, den uavhenginge oppfølgeren kom i 2018. Jeg driver også med amatørteater/revy.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden