Selvfølgelig må man ha utstyr som funker og er i henhold til vær og vind. Men du trenger ikke et telt, sovepose, fjellski og pulk til mange tusen kroner. Heller ikke alt annet av duppeditter

Et akebrett gjør samme susen som en pulk om du ikke skal på lang ekspedisjon, ski finner man alltids et sted. Selv har jeg faktisk brukt gamle treski.

Om soveposen din ikke er laget for -20 grader så sjekk værmeldingen og ta gjerne med flere fleecepledd som du kan ha i posen. Du kan også sy deg innerpose av slike pledd. De får du kjøpt billig på Europris (Sommerpose er ikke godt nok)

Et vanlig liggeunderlag oppå en granbarseng gjør susen. Eventuelt to underlag. Man trenger ikke oppblåsbart for å nyte en fantastisk tur.

Bålet fungerer mye bedre enn primus fordi den varmer flere ganger.

Pakkposer kan byttes bort i IKEA poser eller vanlige plastposer.

Telt kan byttes i en enkel pressening til 100 kr. En øks/sag og spade er kjekt å ha men du trenger ikke de dyre utgavene av disse heller.

Når det gjelder sko så ville jeg tatt med et par gode vintersko i tillegg til skisko da de blir kalde, noen ting er viktig å ha på stell.

Ekstra sett med ullundertøy og en god ullgenser under utebokse og vinterjakke er stort sett nok. Ta med skift om du blir svett så slipper du å bli kald.

 

 

 

Før du drar ut på et slik eventyr så sjekk værmeldingen, er det spådd mye snø eller sprengkulde? Ja da kan det være greit å vente til bedre forhold. Spesielt om du er nybegynner.  Ikke gå så langt fra bil eller hytte første gangene. Da har du faktisk muligheten til å snu om du syns det blir for kaldt eller vanskelig. Pakk også med deg tennbriketter og masse fyrstikker i en pose som er tett. Bruk enkel og god mat du kan tilberede på bålet så får du en god opplevelse av det også. Tørrmat og den slags tilhører helst lange turer her skal du kose deg.

 

Ta sjansen du vil ikke angre.

Om artikkelforfatteren:

Espen

Espen

Langt om lengre og lengre om langt. Pakker sekken så fort jeg har mulighet😁 Afrikas tak i 2018. Lang tur i norges fjellheim. Norge på langs står på lista samt mye mer. Kom gjerne med forslag eller tilbud😄 alltid ladd for en fjelltur 🏔 Følg @7milskoa på Instagram 😄👍🏻

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden