Nå som snøen har tatt farvel i store deler av landet, og vi har ønsket våren velkommen, er det også noen ulemper som følger med. For under snø har det liggi søppel, MYE søppel, som vi mennesker dessverre har kastet fra oss.

Vi turfolk setter utrolig stor pris på den naturen vi har rundt oss. Og etter at jeg har vært på tur, tar jeg ALLTID med meg søpla mi hjem, eller til nærmeste søppeldunke. Det håper jeg du gjør også, det er vel egentlig en selvfølge. Dessverre er det ikke alle som gjør det. Og vi vil vel alle ferdes i en ren og pen natur. Det vil hvert fall jeg. Jeg tror også at jeg ikke er alene om å tenke at når jeg kommer til teltplassen jeg har plukket meg ut, så forventer jeg at den er ryddet tom for søppel. Men så er det ikke alltid sånn. Så da må man jo bare bite tenna sammen, og plukke opp det som noen andre har lagt fra seg.


Jeg har vært en tur på ferie i utlandet nå, og en av dagene tok jeg med meg poser, så jeg kunne plukke opp søppel på stranda. Det ble ikke lange gåturen, da for hvert skritt jeg tok, lå det søppel. Når du først begynner å se og plukke, er det så mye mer søppel, enn hva man først tror. Og det var fire ting som gjentok seg på denne stranda, nemlig sugerør, plastskjeer, kork og q-tips. Og for alt jeg vet kan noe av det jeg plukket opp, ha vært på en lang reise fra Norge, og endt opp her i Sri Lanka.Jeg vet hvert fall at jeg skal gjøre enda flere små tiltak for å kunne ta så godt vare på planeten vår som jeg kan. Jeg er allerede veldig flink til å ta med sekk eller handlenett når jeg er på butikken, så jeg ikke trenger plastpose. Jeg spiser ganske lite kjøtt, og har alltid med meg vannflaske om jeg blir tørst. Jeg skal prøve så godt jeg kan å unngå plastsugerør, og heller gå i anskaffelse av et metallsugerør. For dere som ofte kjøper kaffe ute, ta med deres egen kopp! Plukk ALLTID opp søppelet etter deg, og eventuelt andre.


Én person kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt, ikke sant?! 

Så neste gang du skal ut i naturen, ta med en ekstra pose, for du vet aldri hva folk har slengt fra seg. For plukker ikke du det opp, hvem skal gjøre det da? Kanskje en fisk, dyr eller fugl, og det er jo ikke bra! Nå er jeg klar for nye turer her i Norge, håper du vil følge meg videre på Instagram (martine_grorud) eller på bloggen min.

Om artikkelforfatteren:

Martine

Martine

Positiv humørspreder som er glad i reise og friluftsliv. Studerer friluftsliv og naturguide i Volda. Følg meg gjerne på Instagram: martine_grorud ☺️

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter