Sommertur over Besseggen 28.jun-1.jul - FjellTid.no
Laster Turer
 • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Sommertur over Besseggen 28.jun-1.jul

Opplev ikoniske Besseggen og Bukkelægeret fra 28.-30.juni til 1.juli sammen med FjellTid. Er du uerfaren i fjellet og har lyst til å få mere erfaring både med telt og med fjellvandring. Eller kanskje du bare har lyst til å gå Besseggen ifra Gjendesheim og imot Memurubu? Da er dette turen for deg!

Pris:
4550 kr
Når:
28.juni – 1.juli
Passer for:
Alle

Opplev en fantastisk sommertur over Besseggen og Bukkelægeret sammen med FjellTid. Dette er en tur du aldri vil glemme selv om du kanskje har gått turen tidligere! Opplev en tur der mestring, turgleder og det sosiale står i fokus! Vi teller ned til en langhelg spekket med latter og gode minner.

 

PÅ DENNE TUREN FÅR DU:

– To fantastiske turledere

– Teltplass til eget telt fra fredag til lørdag og lørdag til søndag

– Overnatting i hytte søndag til mandag

– Frokost med niste søndag og mandag

– Middag lørdag og søndag

– FjellTid-stemningen 

 

BLIR DU MED?

Fredag 28.juni

 

Vi ankommer Besseggen Fjellpark Maurvangen. Her slår vi leir og setter opp teltene. Turledere Camilla og Nina tar deg imot og hjelper deg mer enn gjerne med å sette opp teltet ditt. Kvelden bruker vi god tid til å bli kjent med den velkjente FjellTid-stemningen. Det legges opp til at alle lager middag hver for seg denne kvelden, men vi forsøker å spise sammen.

 

Kl 20.00  holder Turleder Camilla felles informasjonsmøte for turen.
Vi fordeler tur-utstyr i dagstur- og reise-sekk som kan sendes med Gjendebåtene. Dette koster 60 pr sek.

 


 

Lørdag 29.juni
Besseggen: 13 km (fra 984 moh – 1743 moh – 948 moh) Estimert gange fra 8-10 t

 

Kl 06:00 slår vi sammen teltene og pakker sekkene før vi setter kurs mot Gjendeosen. Vi henter bilene og kjører dem bort til langtidsparkeringen, her kjøper vi parkeringsoblat før vi tar skyttelbussen bort til Gjendeosen. Herfra går Gjendebåtene innover Gjende og til Memurubu eller Gjendebu. Vi setter all bagasje på kaien og finner et egnet sted ved vannkanten. På denne nydelige plassen ved foten av Besseggen nyter vi medbrakt frokost, mens vi ser soloppgangen. Ønsker du fersk kaffe eller nybakt brød før turen åpner kiosken like ved klokken 08.00.

 

Kl 09:00 Avgang Gjendesheim – Memurubu over Besseggen. Denne turen er estimert i gå-tid på ca 8 timer.  Det blir litt bratt i starten, men vi bruker god tid oppover. For hver høydemeter vil du bli belønnet med fantastisk utsyn på alle kanter. Etterhvert som du kommer opp i høyden vil stien flate ut.

 

Toppen av Veslfjellet

 

Stien går i et område med mye stein. Den er meget godt merket mot toppen av Veslfjellet 1743 moh. På toppen nyter vi alle en velfortjent pause, mens øyene hviler på et ubeskrivelig skue mot en ufattelig vakker fjellheim.

 

Utsikten fra Besseggen og innover Jotunheimen.

 

Etter en herlig pause med påfyll av mat og drikke går vi videre over selve Besseggen. Her er det viktig at vi ikke stresser avgårde, men tar det med ro. En del klyving må du regne med, og luftig kan det bli. Men utsynet over det turkise og vakre Gjendevannnet innover Jotunheimen er ikke å forakte.

 

 

Følelsen av å sette seg ned etter Besseggen parti i Bessevatnet er en utrolig følelse. Er værguden med oss og vi har tid til dette, kan forfriskende dukkert i dette magiske fjellvannet å anbefales. Her er vi også ferdig med den mest krevende delen av turen, og siste del vil gå i et lettere terreng og ned i den frodige dalen hvor Memurubu ligger.

 

Vel fremme på Memurubu finner vi sekkene på kaia og finner en nydelig teltplass på gressenga like ved Gjende. Her blir det godt å få av fjellskoene og kjenne tærne få frisk fjelluft med nydelig underlag. Kanskje en forfriskning ved  vannkanten er godt å ta nå 😉

 

I vannkanten ved Memurubu

 

På Memurubu får vi oss en bedre middag, og deler gode og lystige vandrehistorier fra dagen. Etter middag nyter vi sommerkvelden ved teltplassen og er det forsvarlig fyrer vi opp et FjellTid-bål. Dersom du ønsker litt råd og tips om sommerfriluftslivet med telt kan turleder Nina gir deg noen gode tips og hemmeligheter.
Og kanskje du har lyst å dele siste nytt fra turen med oss på FjellTid.no

 


 

Søndag 30.juni
Bukkelægeret 10 km (fra 948 moh-1484 moh- 984 moh) Estimert gå-tid 6-7 t.

 

Kl 07:30 Vi står opp og nyter en deilig fjellfrokost på Memurubu. Her lager vi solide nister og fyller opp termosene. Her kjøper vi også tags til bagasjen som vi sender med Gjendebåten inn til Gjendebu, (60,- pr sekk.)

 

Kl 08.30 Avmarsj fra Memurubu og mot Gjendebu over Bukkelægeret, en tur som er satt opp til 6-7 timers gange. Vi starter rolig og beveger oss sakte oppover. Også denne dagen blir det en del motbakker relativt tidlig på turen, men det blir en langt snillere tur. På vei opp mot Memurutunga får vi et godt utsyn mot Besseggen. Her kan vi også se menneskene som går turen over Besseggen, som vi allerede har gått. Ettersom der er mindre folk som går Bukkelægeret, er muligheten for å se reinsdyr store.

 

På vei opp mot Memurutunga, sett mot Besseggen

 

Man har hele tiden praktfull utsikt over vestenden av Gjende, Gjendevannet og fjellene på sørsiden. Vel oppe ved Bukkelægret for vi også oppleve den rike floraen som område er så kjent for. På denne turen blir det rikelig med tid for å nyte og kose seg i fjellheimen, før vi skal ta fatt på vår neste utfordring. Bukkelægret – Gjendebu.

 

 

Turen ned er bratt, men på de bratteste partiene er det lagt ut kjettinger og wire som en kan holde seg i. Dette  gir en utrolig mestringsfølelse av å gå, og vi kommer til å ta det meget pent nedover slik at alle får glede av turen.

 

Gruppebilde fra turgjengen i FjellTid som var her i fjor

 

Vel fremme på Gjendebu turisthytte innkvartere vi oss før vi tar en herlig dukkert i elva som renner like ved. Er vi like heldige med badetemperaturen som i fjor kan dette bli en riktig så flott fornøyelse.

 

Vi avslutter kvelden med en deilig festmiddag i ekte turistforening stil og koser oss med den knallgode FjellTid-stemningene utover de sene kveldstimer i historiske omgivelser. Gjendebu er den eldste hytta til Den Norske Turistforening. Hytta ligger 995 meter over havet, i vestenden av innsjøen Gjende, midt i Jotunheimen i Vågå kommune i Oppland.

 

 

 

 

 

 


 

Mandag 01.juli

Vi spiser en deilig og lang frokost på Gjendebu. Etter en så utrolig fantastisk tur over Besseggen er det godt å kunne nyte dagen.
Kanskje du ønsker å slappe av på Gjendebu før du setter kursen hjem?

Turlederne Camilla tar første avgang med Gjendebåten 08:35 og Nina ta båten som går 16:25.
Ønsker du å gjøre det samme kan du bestille din avgang allerede nå om du klikker her!

Husk å sikre en plass på båten. Båtturen er en opplevelse i seg selv og du får sett stort sett hele ruta vi har gått fra båten.

 

Gjendebåten på vei til Gjendesheim

 

 

 

 

REISEN OPP: 

Bil: For å komme deg til Besseggen Fjellpark Maurvangen. Man kjører via Otta eller Sjoa, Randsverk og videre til Maurvangen, eller via Fagernes/Beitostølen over Valdresflya og til Maurvangen. Klikk her for  å se kart over dine kjørerute (Google maps)

 

Avstander:

– Fra Oslo 260  km (ca 4 timer og 10 min)

– Fra Bergen 355 km (ca 5 og 25 min)

– Fra Lillehammer 163 km (ca 2 timer og 22 min)

– Fra Trondheim 311 km (ca 4 timer og 30 min)

Vi oppfordrer til samkjøring og hjelper gjerne til med koordinering av dette. Følg med i turgruppen på FjellTid.

 

Kollektivt: Det går ekspressbusser og lokalbusser til Gjendesheim i sommersesongen. Rutetidene varierer noe, Søk i den glimrende kollektivplanleggeren Entur, eller få informasjon på Busstilfjells.no.

 

Gjendebåten: Bagasjen du ønsker å ha med i teltplassene må sendes inn med Gjendebåten. Det koster 60 kr per sekk per tur.

Husk også å bestille en returbillett mandag 1.juli fra Gjendebu. Båten har tre avganger en klokken 08:30, 16:05 og en 16:25.

Båtbilletten kan bestilles her!

 

 

Hund: Ta gjerne med din firbeinte venn om du ønsker dettte, men gi oss beskjed når du bestiller turen så ordner dette seg.

 

 

Overnatting

 • Telt (til bruk natt 1-2)
 • Sovepose (3 sesongs)
 • Liggeunderlag
 • Silkelaken eller sovepose til bruk inne i seng på Gjendebu

Bekledning                                                                                                                         

 • Regntøy (jakke og bukse)
 • Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • Undertøy i ull/ullblanding + ekstra skift
 • Sokker med mye ull og god passform + ekstra skift
 • Ullgenser/jakke eller tynn dunjakke
 • Lue/bøff/votter eller hansker
 • Ullvotter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
 • Lette innesko/inneklær
 • Fjellstøvler med god støtte rundt ankel og gjerne gamasjer
 • Shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Badetøy

Utstyr

 • 2  SEKKER. 1 Stor ryggsekk som rommer overnattingsutstyr mat og klær til overnattingene og 1 dagstursekk med minimum 40 l plass –  til utstyr man skal ha med på dagsetappene over Besseggen og Bukkelægeret
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Lakenpose (ev. lett sovepose)
 • Førstehjelpssaker inkl. gnagsår-plaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Solbriller og solkrem
 • Myggmiddel/myggnett
 • Kart, kompass og kartmappe
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Mat/godteri/ quicksnacks for dagen og 2 drikkeflasker og termos til varmt drikke.
 • Penger/kort
 • Middag og frokost til overnatting Maurvangen
 • Lunsj til tur over Besseggen
 • Båt Billett til retur søndag 1. juli
 • Noe godt å drikke til å ha ved teltet/ Bålet om kvelden ved Maurvangen og Memurubu/Gjendebu

En slik utrustning veier totalt 7-12 kg.

Ta bare med de tingene du trenger for turen, slik at ikke sekken blir for tung.

For spørsmål om turen:

Camilla-Hagen-Westerlund
Blid og utadvendt turleder som elsker og være ute på tur! Camilla har vært med i FjellTid i 3 år nå og er turleder for både FjellTid og Turistforeningen. Hun har vært praktiserende turleder på 2.året nå. Camilla har også vært mye på tur i område.

97081867

Del turen med andre:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MELD INTERESSE FOR LIGNENDE TURER

Passet ikke datoen denne gangen, eller trenger du litt mer betenkningstid før du hiver deg med? Meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg oppdatert om kommende turer.

Ansvarsfraskrivelse og avbestillingsregler.

Merk at deltakelse skjer på eget ansvar. FjellTid AS, som eier FjellTid, har ikke noe ansvar for eventuelle skader eller tap som måtte oppstå som følge av at du valgte å delta på dette arrangementet. FjellTid AS oppfordrer alle deltakerne til å tegne relevante forsikringer før deltakelse på arrangementet. Aktivitetene under arrangementet kan avvike fra programmet på grunn av værforhold eller andre forhold  FjellTid ikke har kontroll over. Påmeldingen er bindende. Bestilte billetter refunderes ikke etter 30 dager før arrangementstart. Dersom det foreligger tungtveiende grunner, f. eks. sykdom, skade, dødsfall i nær relasjon etc. kontakt ditt forsikringsselskap. Lurer du på noe ang avbestilling? Les våre avbestillingsregler her.

Dette er ikke inkludert:

Reiseforsikring

Drikke (Hvis ikke annet er spesifisert)

Transport (Hvis ikke annet er spesifisert)

Parkering

Annet spesifisert for den enkelte tur/aktivitet.

Billetter

Tickets are not available as this hendelse has passed.

Detaljer

Start:
28.juni
Slutt:
1.juli
Pris:
4550kr
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, , , , , , ,

Arrangør

FjellTid AS
Epost:
post@fjelltid.no
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Annet

Påmeldingsfrist:
28.06.2019
Antall dager:
4
Turtype:
Fottur
Vanskelighetsgrad:
Middels
Turleder:
Camilla Hagen-Westerlund

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter

×