Har du tatt turen til den Vestlandske Hovedveg over Tronåsen? FjellTid-skribent Mårten tok selv turen i sommer og har dette å fortelle om turen.

Veien over Tronåsen ble åpnet i 1844 som en del av Den Vestlandske Hovedveg, som var den første systematisk planlagte kjøreveien mellom Kristiania (Oslo) og Stavanger. Veien erstattet den eldre postveien, en ridevei fra 1600-tallet.

Arbeidene med veien over Tronåsen pågikk fra 1835 til 1840. Den ble planlagt etter det «franske prinsipp» som ble vanlig på slutten av 1700-tallet. Veien skulle gå mest mulig rett gjennom landskapet, noe som førte til høye murer og bratte bakker.

Veien over Tronåsen er ca. 5 km lang. Terrenget er så bratt at veien måtte bygges med en rekke 180 graders svinger, åtte på vestsiden av åsen, tre på østsiden. Det bratteste partiet har en stigning på 1:4 og postverket måtte bruke to hester på denne strekningen.

Tronåsen var alle bilisters skrekk, både passasjerer og sjåfører holdt pusten ned de bratte bakkene. Et stadig tilbakevendende tema var om bremsene ville holde. Enkelte bilister bandt en stokk etter bilen for å bremse i nedoverbakkene.

Etter åpningen av Sørlandsbanen i 1943, med tunnel gjennom Tronåsen, ble Flekkefjordbanen lagt om via Sira. Den gamle jernbanetraseen langs Lundevatnet ble tatt i bruk som kjørevei og er det fortsatt, i dag som E 39.

Veien over Tronåsen ble fredet av Riksantikvaren i 2009 og er åpen for motorkjøretøy i østgående retning (Tronvika – Sira) fra mai til september. Den er også et ypperlig turmål enten til fots eller på sykkel. Veidekket veksler mellom asfalt og grus. På toppen av Tronåsen krysser man grensa mellom Agder og Rogaland, her er det bord og benker som egner seg ypperlig til en rast.

Selv om man går på kjørbar vei er turen over Tronåsen en naturopplevelse med stupbratte fjellsider, skog, jorder og gårdsdyr.

Jeg valgte å ta toget til Sira og gå til Tronvika og tilbake. Da krysset jeg også Bakke bru, som er Norges første hengebro (fredet allerede i 1959). Hvis man ønsker å begynne fra vestsiden er det gode parkeringsmuligheter ved Tronvika rasteplass.

Om artikkelforfatteren:

Mårten

Mårten

Hei. Jeg heter Mårten og er en hyggelig sørlendning som liker å gå på tur, men som gjerne skulle hatt turfølge. Jeg er utdannet elektriker. På fritida går det mye i skriving, jeg debuterte med en krimroman med handling fra Kristiansand i 2016, den uavhenginge oppfølgeren kom i 2018. Jeg driver også med amatørteater/revy.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter