Fjelltid er et sosialt turnettverk for alle turfolk, hvor du kan komme i kontakt med andre friluftsinteresserte for å dele opplevelser, planlegge turer og holde kontakten. Nå kommer gründerne bak Tønsberg-selskapet med sine beste tips til aktiviteter for deg i påsken.

Sove ute i hagen.
Ta med liggeunderlaget og soveposen ut på terassen og sov ute en natt.

Har du hengekøyer anbefaler Fjelltid  at du tar en tur i nærområde og sover en natt mellom noen trær. Overnatting i hengekøye er ubeskrivelig godt!

 

Test turutstyret.
Test turutstyr ditt i hagen. Ta med ut teltet, primusen og det utstyret du allerede har og test det. Lær deg hvordan ting fungerer slik at du er mer forberedt neste gang du skal på tur!

 

 

 

 

Kart
Ta med deg et turkart på tur og tegn inn hvor du går. Finner du noe spennende på turen kan du tegne ett kryss på kartet hvor det er. Det å lære seg å lese kart og orientere seg er noe alle burde trene mer på. Tar du med en blyant kan du bare hviske ut ruten senere, eller bruke det til skattekart en annen gang.

 

Kaffetips.
Turkaffe eller bålkaffe er det beste som finnes. Har du en bålpanne i hagen du kan bruke, smaker kaffen ekstra godt der. Lyden av bålet som knitrer og lukten av bålet er helt fantastisk. Er du så heldig å fyrer opp et lite bål på tur er bålkaffe definitivt et must.

Ta med en bålpanne og nok vann. Når kaffen er klar heller du den i turkoppen.  “Lei av kaffegrut i turkoppen? Her er et turtips fra FjellTid: Ha en liten einerkvast i tuten på kjelen, og vips så blir gruten igjen i bålkjelen“ Smart, ikke sant?

 

 

 

 

Ha alltid en dagstursekk ferdig pakket.
Pakking er noe av det kjedeligste FjellTid-Tomas vet om, men har du sekken klar, er det bare å legge til litt varme klær, evt badetøy og mat. Da kommer du deg raskere på tur og slipper billigere unna pakkingen.

 

 

 

 

Ta med en bæsjepose eller liten brødpose og ta med din egen og andres søppel der du går
For barn er det å plukke søppel en givende aktivitet og absolutt noe voksne bør gjøre mer av.

 

 

 

 

Hørt om Nachos on fire?
Tenn på et par nachoschips og kast dem på bålet. De brenner overraskende lenge og fungerer derfor helt ypperlig som fyringsbrikketter.
GODE ER DE OGSÅ!

 

Treningstips, hva skal man gjør når treningssentrene er stengt?
Sliter du med å finne treningsmotivasjon etter at treningssentrene ble stengt? Her er noen tips til hva slags aktiviteter man kan gjøre ute i det fri:
Sykle, løpe, gå/gå med staver. Får du ikke gått skiturer i påsken? Fortvil ikke! Rulleski er like god trening og det er milevis med gode sykkelstier i Tønsberg-område! (Anbefaler at man går på rette strekk og holder seg unna nedoverbakker før man blir trygg på skiene)

 

Ta med barna i skogen? Lag “mini gård”
Bruk kongler og små pinner til å lage dyr og bygg låve med pinner og mose som tak, lag gjerder med pinner.

 

 

Denne artikkelen er delt videre fra Tønsberg Livet – les artikkelen her! 

Om artikkelforfatteren:

FjellTid

FjellTid

FjellTid.no - FjellTid (norr. fjalltíð): Sosialt turnettverk for alle turfolk. #fjelltid

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter