Har du lenge drømt om å utforske Rondane? Ukens turtips tar deg med til hjerte av Norges eldste nasjonalpark. Les mer og ta turen!

Med utgangspunkt fra Spranget

Over tregrensen, 1060 moh, ved selve inngangen til Rondane Nasjonalpark befinner Spranget seg. Her får du et vakkert skue mot de mektige 2000 meterstoppene. Hit men ikke lenger kommer du med bil. Skal du videre må du enten ta turen til fots eller leie sykkel for å komme deg inn til Rondvassbu (6 km), hjertet av Rondane. (Klikk her for å få veibeskrivelse)

 

 

Overnatting

Ønsker du å legge deg til i telt her oppe er det fantastiske teltplasser langs ved elva Storula. Langs med elva går en lettgått sti oppover til Rondvassbu. For deg med små barn eller hund er kanskje dette et godt alternativ.

Rondvassbu Turisthytte er også en mulighet. Her bor du midt i Rondane Nasjonalpark med 2000 meters topper på alle kanter. Rondvassbu er eid av Turistforeningen og er svært populær, så skal du opp lønner det seg å bestille rom i forkant.

 

 

For deg som liker å nyte naturen

Er du en av dem som elsker å leve i nuet og bare nyte naturen? Å utforske og kanskje ta masse bilder? Da har du kommet til riktig sted! Fra Rondvassbu er det ufattelig mye vakkert å se og oppleve og du trenger ikke bestige 2000 meters topper for å få minne for livet. For hva med å besøke den gamle seteren på Rondheim eller utforske Jutulhogget?

 

 

 Jutulhogget ligger midt i Rondane nasjonalpark og er et 100 meter langt juv som skjærer seg flere titalls meter dypt ned i fjellet. Juvet ligger ca. 500 meter i luftlinje sørvest for turisthytta Rondvassbu. Dette naturfenomenet ble gravd ut av store vannmasser mot slutten av siste istid. (Kilde Wikipedia)

I tillegg byr Rondvatnet på fiskelykken eller kanskje bare en båttur fra Rondvassbu.

 

For deg som jakter 2000 meters topper!

Da er du midt i smørøyet. For her kan du ta mange på rappen! Turen til Veslesmeden 2015 moh er en av de enkleste 2000-metertoppene i landet. Den ikke blant de høyeste, men har en fantastisk utsikt mot Rondeslottmassivet. Veslesmeden kan du som en forlengelse av turen følge eggen fra Veslesmeden  mot Storsmeden 2016 moh. Merk at dette er en krevende tur med mye klyving i luftige partier.

 

Rondeslottet 2178 moh er en av de mest kjente toppene i Rondane. Fjellet er den høyeste toppen i nasjonalparken og byr på en helt uslåelig utsikt!  På vei opp passerer du Vinjeronden med sine 2044 moh. En annen 2000 meterstopp du kan bestige i samme område er Storronden 2138 moh.

 

Del gjerne dine turopplevelser fra Rondane med oss på FjellTid.no

 

GOD TUR!

Om artikkelforfatteren:

Picture of Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden