Hva? Ingen emneknagger?
Husk å slenge på emneknagger på dine innlegg. :)

Hvert år tar hundretusenvis av turister den svimlende turen til Preikestolen i Rogaland. Men visste du DETTE om Norges mest spektakulære fjellplatå?

Preikestolen regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål, med en rekke topprangeringer internasjonalt, blant annet ved Lonely Planet og CNN. Preikestolen ble et turistmål for mer enn 100 år siden og hvert år besøkes over 300 000 turister dette spektakulære fjellplatået.

 

Mission: Impossible – Fallout filmen ble delvis spilt inn på Preikestolen høsten 2017. I den ferdige filmen ble stedet fremstilt som å være i India. Filmens stjerner Tom Cruise og Henry Cavill, og regissør Christopher McQuarrie omtalte Preikestolen som en «spektakulær lokasjon» 

 

Sjekk ut denne videoen om hvordan de filmet filmen her!

 

1500 mennesker samlet seg like ved Preikestolen for å få med seg norgespremieren på actionfilmen på kanskje Norges mest spektakulære utekino.

 

Det var trolig frostsprengninger for 10 000 år siden som gjorde det slik at Preikestolen ble dannet. Kanten av isbreen lå da like ovenfor fjellet. Preikestolen har en flere meter dyp sprekk tvers over platået som trolig også er et resultat av frostsprengninger. Geologer har konkludert med at Preikestolen er trygg selv om mange ugrunnet tror at fjellplatået vil falle ned når de ser denne sprekken.

 

Turen fra Preikestolen Fjellstue er 3,8 km med en høydeforskjell på 330 meter. Stien er utbedret med blant annet gamle jernbanesviller over en myr. Sherpaer fra Nepal har gjort omfattende utbedringer av stien med trapper og steinsetting. Turen er absolutt å anbefale,  men start tidlig da du unngår de lange køene på vei opp. 

 

 

Soloppgangen på Preikestolen er et uforglemmelig skue!

 

GOD TUR!

Om artikkelforfatteren:

Picture of Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden