Hvert år tar hundretusenvis av turister den svimlende turen til Preikestolen i Rogaland. Men visste du DETTE om Norges mest spektakulære fjellplatå?

Preikestolen regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål, med en rekke topprangeringer internasjonalt, blant annet ved Lonely Planet og CNN. Preikestolen ble et turistmål for mer enn 100 år siden og hvert år besøkes over 300 000 turister dette spektakulære fjellplatået.

 

Mission: Impossible – Fallout filmen ble delvis spilt inn på Preikestolen høsten 2017. I den ferdige filmen ble stedet fremstilt som å være i India. Filmens stjerner Tom Cruise og Henry Cavill, og regissør Christopher McQuarrie omtalte Preikestolen som en «spektakulær lokasjon» 

 

Sjekk ut denne videoen om hvordan de filmet filmen her!

 

1500 mennesker samlet seg like ved Preikestolen for å få med seg norgespremieren på actionfilmen på kanskje Norges mest spektakulære utekino.

 

Det var trolig frostsprengninger for 10 000 år siden som gjorde det slik at Preikestolen ble dannet. Kanten av isbreen lå da like ovenfor fjellet. Preikestolen har en flere meter dyp sprekk tvers over platået som trolig også er et resultat av frostsprengninger. Geologer har konkludert med at Preikestolen er trygg selv om mange ugrunnet tror at fjellplatået vil falle ned når de ser denne sprekken.

 

Turen fra Preikestolen Fjellstue er 3,8 km med en høydeforskjell på 330 meter. Stien er utbedret med blant annet gamle jernbanesviller over en myr. Sherpaer fra Nepal har gjort omfattende utbedringer av stien med trapper og steinsetting. Turen er absolutt å anbefale,  men start tidlig da du unngår de lange køene på vei opp. 

 

 

Soloppgangen på Preikestolen er et uforglemmelig skue!

 

GOD TUR!

Om artikkelforfatteren:

Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter