Det var en varm og solfylt sommerdag. Sammen med en brefører og et turfølge på fem dro vi en tidlig morgen fra Sota Sæter turisthytte. To av oss skulle få haik over Fortundalsbreen med breføreren, mens vi andre skulle få en luftig topptur til Tverrådalskyrkja, 2089 moh

Turen startet i skogen ved Sota Sæter med jevn og fin stigning opp til Tverrådalen. Da vi endelig kom over tregrensen og over kanten av den lange oppoverbakken var en pause i lyngen velfortjent. Tverrådalen er en fantastsik dal med utsikt over Liavatnet hvor Sota Sæter Turisthytte ligger. Gjennom dalen renner det en nydelig elv som kommer fra Fortundalsbreen. Videre oppover kunne vi se målet vårt: Tverrådalskyrkja.
 



 


Vår tur var ikke over. Vi skulle bestige Tverrådalskyrkja og hadde en hard etappe igjen. Vi fulgte breen opp til ryggen av fjellet hvor vi endelig kunne koble oss av taulaget og få av stegjernene. Etter at dette var gjordt ventet en lang ryggmarsj i en steinur, dette skulle vi senere få kjenne godt i beina. Turene oppover langs ryggen bød på mange utfordringer. Her var det noe klatring og det var til tider meget luftig, men utsikten er upåklagelig.
 



Jo høyere man kommer, desto mer fikk vi se av den vakre breheimen.  Vel fremme på toppen av Tverrådalskyrkja fikk vi en fantastisk følelse. En følelse av at vi hadde klart det! Vi var på en fjelltopp 2089 m.o.h. i solskinn en nydelig sommerdag.
 



 


Senere fikk vi nye utfordringer. Vi hadde brukt god tid opp, og merket at dagen begynte og gry. Vi kunne ikke tilbringe så mye tid før planleggingen av nedturen måtte begyne. Vi valgte den merkede løypen ned. På den måten unngikk vi å bruke tau og eller passere Fortundalsbreen. Tiden var også knapp da vi måtte rekke middagen på Sota Sæter. Turen ned fra fjellet gikk derfor ganske raskt. Det var en flott tur, og det gikk radig nedover stien. Etter 12-13 timers dagstur kom vi hos endelig tilbake til Sota Sæter Turisthytte, sultne, stive i beina og veldig solbrente. Etter et friskt bad i Liavatnet og en tur i badstuen, smakte middagen vanvittig godt.
 


Om artikkelforfatteren:

Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter