2017 var året jeg ble utbrent, måtte si opp jobben, og gikk sykmeldt i fem måneder.

Annonse:

Heldigvis var 2017 også det året jeg oppdaget friluftslivet, og hvor mye det ga meg. Så da dagene var som verst, og jeg ikke trodde jeg ville klare å komme meg opp av senga, fristet det likevel å pakke sekken, og rømme fra halvskrevne jobbsøknader og alle de vonde tankene.


Før legen skriver ut noen form for antidepressiva eller lykkepiller, burde de heller sende med passienten en sovepose og et liggeunderlag. For ingenting er mer smertestillende for sjelen, enn en tur ut i frisk luft. Når psyken får en knekk, anbefaler jeg å pakke sekken, sette seg ved et vann i skogen, eller ved sjøen, og gi kroppen den medisinen den virkelig trenger. Bare det å sitte og se utover et blikkstille vann, mens fisken lager ringer i vannflaten, og sola speiler seg i vannet på vei ned til den andre siden av jorden, gjør noe med deg. Det er som om alt det vonde er glemt. Hvert fall for en liten stund.I starten av sykmeldingen følte jeg at jeg ikke hadde lov til gjøre noe annet enn å ligge i senga. Og da ei venninne spurte om jeg ville være med til Hoddevik for å surfe, så jeg kunne komme meg litt bort, og få tankene på noe annet, visste jeg ikke om jeg kunne bli med på det. Hva om jobben fikk greie på at jeg surfa og «levde» livet mens jeg var sykmeldt? Men da fikk jeg beskjed av venner og familie om at dette absolutt var greit å gjøre. Bare jeg passet på at jeg fikk hvilt nok. Og kroppen min funket jo fysisk. Det var etter dette jeg skjønte at selvom man er sykmeldt, betyr ikke det at man skal slutte med å leve. Er man sykmeldt, betyr ikke det at man kan se på personen at den er syk. Og selvom noen dager var hardere enn andre med å komme seg opp av senga, har dette året vært mitt beste friluftsår så langt.Nå er jeg klar for 2018. 2017, du var bare oppvarminga.


Følg meg gjerne videre på Instagram @martine_grorud eller på bloggen min. / Martine Grorud 🙂

Annonse:

Likte du artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on pinterest
Del på Pinterest

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter