Hei igjen fjellfolk! Hva gjør man når samboeren skal på julebord? Jo man inviterer med seg ei turglad venninne opp til Vettakollen.

Dere som følger FjellTid på snapchat kunne bli med meg på en digital tur fra Rikshospitalet til Vettakollen på lørdag.


Ingen av oss hadde gått denne turen tidligere, men vi hadde begge hørt veldig mye bra om den. Vettakollen er kjent for å ha en av Oslos fineste utsikter, det kan jeg skrive under på.Værmessig kunne vi ikke vært mer heldige, strålende sol og akkurat passe kadt. Noe vi derimot ikke hadde kalkulert med var hvor glatt det faktisk var i marka. Skikkelig nybegynnerfeil. På enkelte partier hadde jeg nok hatt mer utbytt av skøyter enn tursko men, utsikten vi møtte til slutt var verdt alt strevet.Med utsikt over det som føles som hele byen inkludert Holmenkollen og Frognerseteren var dette definitivt “lunch with a view”! Når sola skinner over byen er det et spektakulært syn. Det som kun er noen hundre høydemeter føles som flere tusen. Når man sitter på toppen av Oslo og titte utover vannet, da er livet godt å leve. Niste, kakao, to gigantiske sjokoladeplater og godt selskap, man lever lenge på billige minner.


Vår tur gikk fra Rikshositalet til Vettakollen, med livet som innsats tok vi derimot en avstikker til Vettakollen stasjon på vei ned. Takk og lov for sekkene vi hadde på ryggen ellers hadde vi nok vært litt forslått etter en tur på rattatan midtveis i nedstigningen.


En tur opp til Vettakollen er abslutt å anbefale, men hvis du ikke klarer å vente til våren våren vil jeg råde deg til å bruke brodder.


/Karoline

Om artikkelforfatteren:

Karoline

Karoline

Forelsket i naturen, til fjells, havs og til skogen. Alltid på jakt etter noen å gå på tur med, fortrinnsvis i Oslo/Lilomarka. Deler mange av turene mine her http://nouw.com/karrobobla

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter