Fotland mølle, bygd i 1845, ligger idyllisk til ved Fotlandsfossen, den største fossen på Jæren. FjellTid-ambassadør Nina Cecilie tok turen til denne vakre lille perlen.

Stiene var ganske overgrodd, så ikke mye besøk denne flotte plassen får. Eneste som var trist var å se hvor lite vann det var i fossen og rundt.

Området ved Fotlandsfossen har i gamle dager vært knyttet til kvern- og mølledrift. Fotland mølle var i drift helt frem til 1968. I 1995 ble mølleen gjenåpnet som museum og utstillingslokale. I samme området finner du óg Fotland kraftstasjon, som i dag er et vannkraftmuseum.

 

 

Bli med i turgruppen Høsteventyr på FjellTid og finn inspirasjon til flere høstturer!

Om artikkelforfatteren:

Picture of Nina Cecilie

Nina Cecilie

Heisann jeg heter Nina og er Markedsassistent for FjellTid 🥰 Jeg er ei dame på 35år med godt humør som trives best ute i naturen 🏞️ Kommer fra Rogaland og bor på vakreste Jæren 🌊 Er mamma til 2 fantastiske barn, ein gutt💙 og ei jente♥️ Trives best i fjellet sammen med de andre fjellgeitene, men også veldig glad i skog og mark🌲🏞️⛰️ Er uansett fornøyd så lenge jeg kommer meg ut🥰 Stortrives på turer alene og sammen med andre🥰 Jeg er en stor vims med verdens dårligste humor, så du er advart viss du blir med😎😂 Elsker å utforske og er nysgjerrig på det meste🥳 (går meg ofte litt vill pga dette, men har alltid funnet veien tilbake frem til nå😂) Synes naturen gir en egen ro🧘 Her Kobler jeg helt av og lader opp batteriene for kropp og sinn 🏞️🔋 Jeg drømmer om et lite koselig tømmerhus/hytte ute i naturen 🌲💚 Har lyst å reise rundt å oppleve allt det den flotte naturen har å by på 🥰 Som hobby utenom så er jeg veldig gla i å ta bilder å prøver stadig å utvikle meg innen fotografering📸 Alle årstidene har sin sjarm, men høsten er nok min favoritt 🍁🍂 Elsker gamle historier og eventyr når jeg er på tur😍 Liten fun fact om meg: Selv om jeg trives best på fjellet har jeg høydeskrekk😂🙈 På Instagram så deler jeg bilder av naturen som går litt mer på fotografering. Det er inne på FjellTid jeg deler mest av både turer og turglede 🥰 Instagram: Instagram.com/fjellgeita_tingeling Fjelltid: https://www.fjelltid.no/p/?tingeling1987/about Facebook: Tingeling Gulbrandsen 😂 Men her er jeg veldig lite aktiv for tiden😂 Bruk rabattkode fjelltid-Nina for rabatt på medlemskapet 🥳

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden