Lysefjorden har mye fint å by på, men har også mange fantastiske hemmeligheter.

Jeg har mange minner fra Lysefjorden i Rogaland. Hver sommer har jeg vært på båtturer innover i Lysefjorden, som blant annet er kjent for Prekestolen og Kjerag. En ting som fasinerer meg med Lysefjorden er de mange fossene som dusjer fjorden med rent friskt vann. Jeg er veldig glad i å bade og har alltid drømt om å bade ved en foss i Lysefjorden.


På sørsiden av Lysefjorden, nærmere bestemt på motsatt side av Prekestolen ligger en foss jeg alltid har drømt om å utforske, “Fossåneset bad”. En dag bestemte jeg med for å dra innover for å ta en titt. Det er relativt fine fortøyningsmuligheter, men svaberget er bratt så det kan være en utfording, om du kommer inn med f.eks kajakk. Det er også dårlig med teltplasser så om du ikke har seilbåt eller båt å overnatte i, er dette et uegnet sted om du ønsker å tilbringe dagevis på Fossåneset bad.


Det å kunne plaske i badekulpen inne i en fjellsprekk ved fossen var en majestetisk opplevelse. Noe av det mest spesielle var å stupe uti Lysefjorden nøyaktig samme sted som det friske fjellvannet treffer fjorden, her var vannet svært kjølig. Derfor var også temperaturen i nærheten av fossen mindre behagelig, til tross for at det var en varm og deilig sommerdag. Har du har lyst å gjøre noe nytt i sommer, kan jeg virkelig anbefale et besøk på Fossåneset bad.


Om artikkelforfatteren:

Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter