Hardanger med sine grønne fjorder, høye fjell, utsmykkede hus og uendelig med turmuligheter! Hardanger byr på utallige plasser og fult opp med opplevelser. FjellTid-ambassadør Bente Engebretsen har gitt oss disse anbefalingene!

Tyssestrengene

Er du i Hardanger må du ikke gå glipp av Tyssestrengene. Fantastisk flott oase når en kommer opp. Turen starter ved demningen innenfor parkeringen til Trolltunga. Her det ca 5 km med lett terreng på kjørevei til stigningen starter. Veien går langs Ringdalsvannet.

 

 

Stigningen er første del av Via Ferrati Trolltunga. Bratt, men er tau store deler av klatringen. Kan leie sykler å sykle ut og inn. Vi gikk inn og syklet ut. Sykler ligger klart, bare å vipse for leien.

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

 

 

Baroniet Rosendal

Fantastisk parkanlegg å vandre i. Bare å nyte alle inntrykkene.
Du vandrer i blomsterhav, urtgården, Sherwoodskogen og Outlender vegasjon. Kan virkelig forestille hvordan det var å vandre rundt i flotte kjoler.

 

Parkering: Egen P-plass, kr 75.-
Inngang: voksen kr 100,-

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

Steindalsfossen

Ligger i Nordheimsund. Her kan du vandre bak fossen og kjenne på vannkraften.  Ta turen innom om du er i nærheten.

 

Visste du at vi har 10% rabatt på overnatting hos Hardangerfjord Hotel med medlemskap i FjellTid?  Hardangerfjord hotell ligger 7 km fra Steindalsfossen.
Er du ikke medlem enda, kan et medlemskap kjøpes her!

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

Bondhusvatn

En fantastisk tur i flott natur. Brusende elv med små kulper og frodig natur på vei opp til vannet. Vannet ligger i bunnen av en isbre. Turen kan gås videre inn til Foolgefonna.

 

 

Sted: Sunndal, Mauranger
P-plass: Ved inngangen til Bondhusdalen. Merket fra fylkesveien.

Lett fottur som egner seg også for sykkel, barnevogn og rullestol.

 

 

Sjekk ut hvordan du kommer deg hit! (Google maps)

 

Har du gått disse turene eller kanskje du har noen andre turforslag i Hardanger? – Eller andre steder i landet? Bli med i FjellTid-gruppa Tilbring sommerferien i Norge – turtips og finn flere turforsalg i Norge!

 

Om artikkelforfatteren:

bentengebretsen71

bentengebretsen71

Oppvokst med Nordmarka i Oslo🌱 bor ved kysten av Oslofjorden💦 og trives best der fjord og fjell møtes⛰ Trives best ute med å ta bena fatt🏕🥾 Finnes på Instagram under bentengebretsen

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter