Fra 2 turvenner til mange FjellTidere. Hvordan startet FjellKæmpen og hva ble det av den? Les historien bak Nordens hyggeligste fjellfest.

Historien om FjellKæmpen starter som mange andre folkeeventyr, men ligner kanskje mest på “De tre bukkene Bruse som skulle gå til seters og gjøre seg fete‎”

 

 

Det var en gang for lenge siden. Det var en fantastisk høstdag i september 2014 og vi var klare for en kjempehelg med nye fjellfjes. Turen var gratis og mange sa de skulle komme. Tarjei fylte opp traktoren sin med utstyr og det bar til seters for å gjøre alt klart. Det ble fredagskveld og ingen kom 🙁 Hvor ble det av alle som sa de skulle komme? Sta som vi var, skulle denne helgen gjennomføres uansett. 

 

 

Lørdag morgen fikk jeg en telefon fra to jenter i Lillehammer som sa de var på vei. Yes! Nå gledet vi oss masse og endelig fikk vi med oss nye fjes. Helgen ble fantastisk og vi fikk to gode turvenner! 

 

 

 

Med 2014 friskt i minne fant vi ut at vi måtte ta betalt for helgen i 2015 og ha bindende påmelding. Vi markedsførte som aldri før og fikk med oss folk fra hele landet. De ivrigste kom til og med dagen før og ble med på riggingen. Vi fant nye og spennende turer, og ikke minst ble badekulpen like ved innviet.

 

 

På kvelden samlet vi oss rundt bålet for hyggelige samtaler og mye latter. Dette året ble FjellTid-stemningen født og for en vellykket helg dette ble!

 

 

I 2016 fikk vi med den lokale hundekjøringshelten Simen Bækken. I tillegg til hyggelige fjellturer hadde vi hundekjøring på barmark som en av våre aktiviteter. Dette året fikk vi også med oss Linda fra Sverige,  Jeanett og ble kjent med Camilla. Helgen ble som seg hør og bør veldig hyggelig med mye kos og flere nye turvenner.

 

 

Vi var litt færre enn året før, men stemningen var minst like bra som den alltid har vært. I likhet med alle FjellKæmper vi har hatt skjer det noe med alle deltakerne. Alle byr på det beste av seg selv, inkluderer alle og hjelper mer enn gjerne til. 

 

 

FjellKæmpen 2017 arrangerte vi samme helg som Svatsumsdågån, uka da bygda står på hodet. Vi var usikre på om det var lurt eller ei, men i følge statistikken til Meteorologisk institutt er værprognosene best da.

 

 

Nye turskatter ble oppdaget, blant annet Nikkelgruvene.  I en periode var dette verdens største nikkelprodusent med hele 1000 mann i sving 😲. Og når vi er der midt på fjellet er det imponerende å se de enorme gruvene gravd ut med ren muskelkraft! I tillegg arrangerte vi tur ned de dype jettegrytene i Helvete. 

 

 

I 2018 utvidet vi og satset på å nå høye mål! Vi fikk også mye lærdom av tidligere FjellKæmper om hvordan den skulle være. Bålplassen ble bedre, mer ved var tilgjengelig og enda flere turvenner ble med. I tillegg stilte Jeanett opp med pil og bue og hadde FjellTid-leikar med fantastiske premier i potten. 

 

I år sikter vi like høyt, men allikevel ønsker vi å bevare det FjellTid står for og hva FjellKæmpen innebærer! Mange er allerede påmeldt!

 

Meld deg på årets FjellKæmp 20.-23.august HER!

 

Om artikkelforfatteren:

Tomas

Tomas

Heisann. Mitt navn er Tomas og jeg er en av initativtakerne til FjellTid.no. Sammen så prøver vi å bygge Norges beste turnettverk. Lag gode FjellTid-presentasjoner på profilene, bli med i grupper, og engasjer deg 🙂 Har du spørsmål, tilbakemeldinger, ris eller ros setter vi stor pris på å høre fra deg! Ta og gjerne kontakt med meg dersom du bare vil ha en skikkelig god Fjellprat ;) Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden