Er drømmen din å oppleve det arktiske miljø? Den spektakulære naturen, fjellene, kulda og lyset er verdt å oppleve. La det bli din time-of-your-life-opplevelse. Bli med FjellTid til Svalbard!

I mars dro FjellTid til Svalbard for og utforske turalternativer til dere FjellTidere. Her fikk vi være tett på naturen i form av snøskutertur, isgrottevandring og hundesledekjøring. På snøskuterturen kjørte vi gjennom Adventdalen og Helvetiadalen, inn i et elvelandskap mot Tellbreen. Tellbreen er dekket med et teppe snø og det er hvitt så langt øyet kan se. Lyset er helt spesielt. Det er så rent, blått, så spektakulært med de høye fjellene som omkranser deg. Naturen er bare helt slående vakker.


Bli med FjellTid til Svalbard!


Før vi går ned i grotten tar vi på oss stegjern og hodelykt. Isgrotten er på det høyeste 4 meter og over 100 meter lang. Denne endrer seg fra år til år på grunn av issmeltingen. Isen er over tusen år gammel og grotten er gravd ut av smeltesnø. Dette kan du tydelig se i «veggene» der store steiner er ligger inni isen. Nedi isgrotten blir det fort varmt med de store og varme kjeledressene siden grotten holder konstant en temperatur på rundt 4 varmegrader.


Isgrotte


Fakta

Tellbreen er en 3 km lang og 2,5 km² stor isbre på Spitsbergen, Svalbard, mellom Adventdalen og Isfjorden i det nordlige Nordenskiöld Land. Isbreen ligger ved Birkafjellet og Operafjellet i fjellmassivet nordøst for Longyearbyen.Isgrotte

Hva er ikke bedre enn å få kose uendelig med søte huskyer og kjøre hundeslede i denne ville og vakre naturen? På Svalbard husky gård fikk man en slede per par og måtte selv sele på og av hundene. Dette gjorde oss mer kjent med hundene og fikk gitt mye kos siden den ene måtte sittet sammen med hundene for at de ikke skulle løpe avsted med sleden. Vi kjørte mot Operafjellet og fikk kjenne sola steike i ansiktet, se villrein av den «Svalbardske typen» på kloss hold og kom enda nærmere på naturen enn ved snøskuter.Hundespann på Svalbard


Fakta

Svalbard har 3 hovedårstider; «polarsommer», «nordlysvinter» og «solvinter». 

Polarsommer som starter 17. mai – 30. september. Nordlysvinter 1. oktober til 28. februar og solvinter fra 1. mars til 16. mai. Hver av disse årstidene har sin sjarm. 

Etter turen fikk vi hilse på noen 4 uker gamle valper. Herregud for noen sjarmtroll! Jeg ble helt oppslukt i en av dem og så ikke ut som at en av dem ville gi slipp på meg heller. For på fanget skulle den være! Skulle ønske jeg bare kunne putte den innafor kjeledressen og ta den med meg hjem.


Er du heldig kan du også få oppleve slike småtroll!Om artikkelforfatteren:

Picture of Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden