Noe av det beste jeg vet, er å pakke sekken og gjøre meg klar for tur. Det er ikke alltid det passer å dra på lengre turer, og nå som gradestokkene kryper nedover til minus, frister det svært lite å overnatte ute. Eller, det frister, hadde jeg bare hatt en litt varmere sovepose (står øverst på ønskelista til jul). Så på denne tiden av året blir det foreløpig dårlig med overnattingsturer. Heldigvis trenger ikke en tur å vare lenger enn i noen timer, og sekken trenger ikke være så tung.

Det jeg pleier å pakke med meg på dagstur er hengekøya mi, mat og drikke, et pledd og en genser for å holde varmen når jeg sitter stille. Så er det bare å knyte turskoene, komme seg ut på tur, og sette bylivet på pause i noen timer. Hvor ferden går er det bare du som bestemmer. Min favorittdagstur er i Nordmarka (Oslo), og går fra Frognerseteren til Sognsvann. Dette er en utrolig fin tur på ca. 12 kilometer. I løpet av turen går du forbi flere vann, hvor det er fint å henge opp hengekøya, og nyte lunsjen med stillheten som bakgrunnsmusikk. Når halve turen er unnagjort, kommer man til Ullevållseter, hvor du kan sette deg ned og få varmen om du trenger det.Og nå som marka endelig er malt hvit, er det deilig å sparke av seg turskoa, og heller spenne på skiene. Kjenne musklene jobbe i oppoverbakkene, og la den friske luften sette spor i kinnene dine mens du setter utfor i nedoverbakkene. Rope «bane» når det går for fort til å kunne bremse, og se folk hoppe til siden i det du fyker forbi, med et adrenalin som får deg til å føle deg som et barn igjen.


Så la oss si at de kortere turene kan være minst like fine som de lange turene. Og med kvikklunsj, kakao og appelsin på lur i sekken, settes prikken over i’en på skiturene.Håper du ble, om ikke veldig, så hvert fall litt, inspirert til å komme deg opp fra sofaen på denne fine søndagen.


Ønsker dere alle en fin dag videre.


Følg meg gjerne videre på Instagram @martine_grorud eller på bloggen min.


/ Martine Grorud 🙂

Om artikkelforfatteren:

Martine

Martine

Positiv humørspreder som er glad i reise og friluftsliv. Studerer friluftsliv og naturguide i Volda. Følg meg gjerne på Instagram: martine_grorud ☺️

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter