Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Topptur til Knutshøe!

3.august kl 11:00 til 17:00

Bli med FjellTid over Besseggens frekke lillebror; Knutshøe lørdag 3 august, et kinderegg av en tur- som du vil bli fullstendig bergtatt av!

 • En skikkelig topptur og opptur
 • Nydelig natur
 • Den gode fjelltidstemningen
 • Sommerfugler i magen
 • En tur du vil huske for alltid, og som du vil gå igjen og igjen

Oppmøte:  Lørdag 3 august kl. 11:00 ved Vargebakkan parkering.  Se etter turledere fra FjellTid med Orange lue Lørdag 3.08 møtes vi klokka 11 på Vargebakkan parkering, hvor vi går samlet opp og over Knutshøe før vi vender tilbake til samme sted gjennom Leirungsdalen. Parkeringsplassen fylles fort opp. På store utfartsdager om sommeren ender man ofte opp med å måtte parkere langs FV 51. Vis hensyn og parker forsvarlig. Turen er ca 14 km lang og vi beregner ca 6 timer på rundturen inkludert en god matpause, samt flere småpauser og tid til påfyll og fotografering. Når vi kommer ned i Leirungsdalen kan det være at det frister med et lite bad i elva og er været godt og varmt tar vi en pause på en av sandstrendene langs elva. Knutshøe blir beskrevet som Besseggens frekke lillebror. Den er ikke like høy (1517 moh) og turen er en anelse kortere. Det er enklere atkomst, en fantastisk utsikt, og mer luftige partier enn på Besseggen. Dette er en tur som er morsom å gå. Variert terreng, fantastisk utsikt og akkurat passe utfordrende. Turen er krevende, så du må være i god fysisk form, men vi tar det med ro, særlig oppover og nedover da det er nokså bratt og også nokså luftig et par steder. Overnatte i nærheten Turledere kommer til å bo på Bessheim, Her kan man bo både i telt, camping og leie hytte. Det er både kortreist og enkelt i forhold til Knutshøe. Skal du allikevel overnatte hadde det vært hyggelig om du vil bo på Bessheim sammen med oss – Bestill plass direkte hos dem  Vi gleder oss og håper du vil være med. Det blir en tur du sent vil glemme- og kanskje du får en ny favoritt, om du ikke har gått den før og lyst til å gå den igjen.

Pakkelise:

 • Pakk etter vær og vind, men sekk med muligheter for omskiftning er obligatorisk.
 • Gode fjellsko, klær som puster og er vindtette.
 • Staver for deg som liker å ha litt støtte oppover og nedover.
 • Drikke til turen, varm eller kald, matpakke, også litt tursnacks til pausene.
 • Det er ikke mulig å fylle vann over Knutshøe så ta med godt med drikke, minst 2 liter. Mulig å fylle når vi kommer ned igjen fra fjellet.
 • Ekstra jakke til pausen på toppen, dersom det blir kaldt.
 • Badetøy hvis varmt

NB: Dersom det blir regn eller er veldig vått tur dagen, legger vi turen til et lavere og tryggere lende.  Turen er gradert som krevende og de som blir med må ha gått i fjellet på 2 mils dagstur i kupert terreng tidligere. Følg med nærmere på turen, for oppdatering om vær, tur og pakkeliste. Reisen opp står det mer informasjon om under “STED“. Der ligger også Google-maps link.

Detaljer

Dato:
3.august
Tid
11:00 til 17:00
Kategorier – Arrangement:
,
Hjemmeside:
www.fjelltid.no

Sted

Vargebakken Parking
Tessanden, Vågå 2683 Norge + Google-kart

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Topptur Knutshøe ( betalt medlemskap)
310,00 kr inkl. MVA
Topptur Knutshøe (uten betalt medlemskap)
850,00 kr inkl. MVA
3 tilgjengelig
Tilbake
FjellVeggen
Turer
Fordeler
0
Handlekurv