Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen

6.august til 11.august

12.780,00kr-17.580,00kr

EARLYBIRDS FOR FJELLTID-MEDLEMMER! BESTILL FØR 30.JUNI OG SPAR KR 3.000,- 

På Himmelblå brygge starter vi dagen med morgenbad, dusj og en kaffe i sola om morgenen. Nå gir vi deg med FjellTid-medlemskap en god start på turen med Earlybird tilbud, men skynd deg det gjelder bare til 30 Juni!

Ship O`Hoi, Velkommen til en drømmetur til juvelen av Helgelandskysten med FjellTid og Seil Norge på Himmelblå! Opplev det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt.

DETTE FÅR DU!

 • Rå naturopplevelser
 • Overnatting tirsdag – søndag
 • Frokost med frivillig morgenbad onsdag-søndag
 • Fantastiske middager tirsdag – fredag
 • Festmiddag Lørdag
 • Seiletur i en av seilebåtene til  Seil Norge i Verdens arven
 • Kajakkkurs og kajakk-tur
 • Tur til Torghatten
 • Seile-trening i joller
 • Fridykking
 • Fangstdag
 • Tilgang på badstue og badestamp
 • Fantastiske turvenner for livet

Folkens! Dette blir et enestående eventyr! Gled deg til den unike følelsen man får på Himmelblå. Sammen skal vi dele et autentisk hus med en fantastisk atmosfære.


Program

Dag 1 (Tirsdag 6.august)

Vi setter kursen mot det tidligere fiskemottaket Himmelblå. Her bor vertskapet Linda og Emil med barna på sommeren og gleder seg til du kommer på besøk. Her får du oppleve unike lange lyse sommerkvelder, med deilig hjemmekoselig atmosfære på felles soverom, stue og kjøkken.

Innsjekk er kl 15.00. Ønsker du å møte oss direkte på Himmelblå venter vertskap og Fjelltids reiseledere på deg på Himmelblå Brygge. Vi gleder oss masse til å hjelpe deg i hus og å bli bedre kjent med deg. Spør etter oss om du kommer tidligere.

Etter at dere har kommet dere til rette serverer vi en deilig 3-retters middag som er tryllet frem fra dagens fangst og lokale skatter rundt Himmelblå kl 19. Resten av kvelden brukes til å bli bedre kjent med de andre deltakerne. Som seg hør og bør kan vi i FjellTid garantere den beste FjellTid-stemningen allerede første kveld.

 

Dag 2 (Onsdag 7.august)

Her på Ylvingen starter alltid dagen før kl 09. Med et frivillig morgenbad, og kaffe på brygga. Deretter holder vi et velkomst- og infomøte for alle deltagere.
I dag skal vi garantere at padleinteressen din går til himmelsk! Etter frokost deler vi oss i grupper slik at vi får mest mulig ut av dagen.

Den ene gruppa starter med et introkurs i havkajakk. I kajakk beveger man seg lydløst gjennom vannet og kommer tett på natur og dyreliv langs Helgelandskysten. Turen starter på Himmelblå Brygge med en introduksjon til utstyret og en liten sikkerhetsbrief. Deretter tilpasser vi utstyret, før vi sjøsetter kajakkene og prøver oss på vannet. I løpet av turen vil vi lære grunnleggende teknikk og kontroll av kajakken. Når vi føler oss trygge i kajakken skal vi prøve oss på å velte rundt (valgfritt). Her vil instruktøren være rett i nærheten slik at man får en trygg og god erfaring med å velte. Mange gruer seg til denne delen, men blir positivt overrasket over hvor lett det er å komme seg ut av båten og synes i ettertid at dette var det beste med dagen.

Mens den første gruppen padler kajakk, blir den andre gruppen guidet opp til Tyskerhåjen, Ylvingens høyeste punkt (110 høydemeter) Her får du også en vakker panoramautsikt over den lille øya! Tyskerhåjen er en av Norges best bevarte tysker-festning fra andre verdenskrig. Her tar vi med oss hodelyktene for å utforske den 7-etasjes dype bunkersen. Dere vil bli guidet gjennom de mange underjordiske tunnelene og det vil bli fortalt mange fasinerende og lærerike historier fra krigstiden.

Det blir servert en deilig lunsj på Himmelblå Brygge kl 15. Etter lunsj bytter gruppene, slik at begge gruppene får oppleve begge aktivitetene.

Vi avslutter denne kontrastfulle dagen med en skikkelig festmiddag og gleder oss til en aften der vi deler og oppsummerer våre fantastiske opplevelser.

Dag 3 (Torsdag 8.august)

Man angrer aldri på at et bad er det noe som heter. Dette blir en perfekt morgenstund med nytraktet kaffe på brygga etter morgenbadet. Deretter spiser vi frokost og gjør klart for en actionfylt dag.

Vi deler gruppen i to, men begge skal få saltvann i håret. Den ene gruppen skal seile joller mens den andre skal kle på seg våtdrakter og prøve seg på fridykking eller snorkling for de som foretrekker det.

På Himmelblå Brygga er havet under vann spennende og levende allerede rett utenfor bryggekanten.

Etter lunsj bytter vi om på gruppene. 

For å forstå seilingens kunst skikkelig skal vi leke oss med seiljoller inne i vågen ved Himmelblå Brygge. Ved hjelp av de små seilbåtene får vi boltret oss, kjent på hvordan vind, seil og båt fungerer sammen og ikke minst hvordan vi skal kommunisere sammen underveis på havet.

Middag og kos skjer på kvelden. Kanskje du også får melkesyre i lattermusklene.

Dag 4 (Fredag 9.august)

Nybadet og med en rykende fersk kaffe i hånden starter en minneverdig og lærerik dag.

I dag skal du fange og tilberede din egen mat. I tillegg til at vi skal lære å bruke spennende tilberedningsmetoder som kokegrop, nøkkelhullsbål. Vi skal fangste etter spiselige vekster på land, i strandlinjen og under vannlinjen etter skjell, fisk og annen sjømat.

Dette er en hel dag ute, hvor vi avslutter med et selvfanget herremåltid på Ylvingens fineste strand.

Dag 5 (Lørdag 10.august)

Etter gjennomgang av grunnleggende seilteori og håndtering av seil, gjør vi sjøklart og kaster loss for noen timer med seiling utenfor Ylvingen. Utpå fjorden går vi gjennom sikkerhetsrutiner og mann-over-bord-øvelser.

Kapteinens tips: sykkelhansker med gummiforsterkning i hånd er beskyttende mot rep og gir god gripeflater på glatt underlag.

Når vi kommer tilbake til Ylvingen dekker vi opp langbord i restauranten og får servert deilig middag fra menyen!
Deretter fyrer vi opp badestampen og badstuen og gjør oss klare for å nyte resten av kvelden med den velkjente og herlige FjellTid-stemningen.

Dag 6 (Søndag 11.august)

Den siste morgenen for denne gang må nesten også avsluttes med et friskt og deilig morgenbad før frokosten. Vi avslutter uka med oppsummering og en verdig avslutning på denne uforglemmelige uken på Himmelblå-øya, før vi setter kursen tilbake til hverdagslivet.

Obs Obs vær rask, begrenset med plasser!

Følg med på Facebook-arrangementet med flere bilder og videoer for Drømmeturen til Himmelblå-øya Ylvingen 6.-11.august her!

Har du spørsmål om turen ta kontakt med turleder Camilla 970 81 867

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
MEDLEMSPRIS – Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
FjellTid-medlem: Pris inkluderer turledere fra FjellTid, overnatting, frokost, lunsj, middag og festmiddag, seilkurs og kajakkurs. Inkludert er også fri tilgang til badstue, badestamp, kajakker, SUP-brett, fridykkerutstyr og sykler og den unike FjellTid-stemningen.
15.780,00 kr inkl. MVA
IKKE MEDLEM – Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen
Ikke medlem: Pris inkluderer turledere fra FjellTid, overnatting, frokost, lunsj, middag og festmiddag, seilkurs og kajakkurs. Inkludert er også fri tilgang til badstue, badestamp, kajakker, SUP-brett, fridykkerutstyr og sykler og den unike FjellTid-stemningen.
17.580,00 kr inkl. MVA

One person is attending Drømmetur til Himmelblå-øya Ylvingen

Tilbake
FjellVeggen
Turer
Fordeler
0
Handlekurv