Å gå Norge på langs i Nordland, Troms og Finnmark, de nordligste fylkene i Norge, gir en unik og minneverdig opplevelser. Dette er FjellTid-skribent Hans Victor sine opplevelser på sin Norge på langs-tur.

Noen grunner til å vandre i dette området er nordlyset, vakker natur, samisk kultur, villmarksliv, og arktisk dyreliv.

Nordland, Troms og Finnmark har et arktisk klima, noe som betyr at værforholdene kan være ekstreme og skiftende. Det er viktig å være godt forberedt på alt fra regn og vind til snø og kulde, avhengig av sesong.

Jeg er heldig med været under min Norge på langs vandring. Ketil som driver Katterat Fjellstue sier at det har ikke vært en så fin sommer i Narvikfjellene siden 1986. Godt vær byr på godt humør. Overalt langs ruten blir man belønnet med storslått naturskjønnhet, fra fjell til øde landskap.

Jeg treffer på Bengt Are Barstad midt inne i skogen ved Øvre Dividal Nasjonalpark. Bengt Are Barstad holder på med et prosjekt som heter 2000 dager ute. Målet er å sove 2000 dager sammenhengende ute i norsk natur. Det er artig å treffe på andre villmarkinger når man er ute å vandrer i fjellheimen.

Den siste etappen min er fra Smørfjord til Nordkapp. Starten på denne etappen byr på 40 cm med nysnø, kraftig vindkast, og vond rygg. Dette er ikke en god kombinasjon, men nå er det ikke lenge igjen til Nordkapp.

Nå er det på tide å ta ut mine siste krefter før målgang på Nordkapp!

Kort info om turen:

  • Lindesnes (14. Mai) – Nordkapp (25. September)
  • Distanse: 3104 km
  • Antall dager: 134
  • Antall skritt: 4 010 580 skritt
  • Vektnedgang: 1 kg
  • Ryggsekkvekt: 15 kg uten mat og vann
  • Rutevalg: Mest mulig fjellterreng

Les Del 1 her!
Les Del 2 her!

Om artikkelforfatteren:

Hans Viktor

Hans Viktor

Hei, Jeg har akkurat gjennomført Norge på langs fra sør til nord til fots. Når man vandrer Norge på langs får man brukt hode skikkelig! 😃 Hver dag byr på nye muligheter og utfordringer. Underveis får man leve tett med naturen 🏞🏕 Underveis får man også kjenne på hvordan det er å ligge på skjeve teltplasser, og det å ha lite mat i ryggsekken. Rutevalg og navigasjon blir en stor del av hverdagen. Å gjøre riktige valg, på rett tidspunkt blir helt essensielt for å komme seg frem til Nordkapp 🏔 Når man vandrer så lange distanser er det lett at man fokuserer kun på målet. Det å sette av tid til å nyte øyeblikkene og være tilstede her å nå gir meg godt humør og mye glede 😃. Alle fjellene, viddene, solnedgangene og nasjonalparkene. Alle de fantastiske menneskene man møter underveis er med på å skape en god historie. Les gjerne noen av mine øyeblikk på FjellTiden. Mer informasjon om turen finner du ved å søke opp "Hans Viktor går Norge på langs 2023" på Facebook. Flere tusen mennesker har fulgt med på min vandring. Jeg har logget hver dag av mitt eventyr gjennom Norge. Villmarkshilsen Hans Viktor Pedersen

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter