Hvis du en fasinasjon av huler, da er dette en du bør oppleve.

Hva er Mikaelshulen

Mikaelshulen er ei hule i fjellet som er skapt av bølger, fjordis og delvis av mennesker.

Hulen ligger utenfor Skien, langs innlandssjøen som heter Norsjø.

Herfra kan du se kanalbåten som går opp Telemarkskanalen tøffe forbi og gjestene ombord vinker gladelig tilbake til deg om du hilser på dem.

Hulen har blitt benyttet som katolsk kirke frem til ca. år 1537 og er i dag et yndet turmål på grunn av dens beliggenhet og fasinasjon av naturens utgravning.

Mikaleshulen er 20 meter dyp og 6 meter høy og kan romme mange mennesker. Visste du at det holdes arrangementer her inne?

Om turen

Det er fin sti/gammel traktorvei helt frem til nedstigningen til hula. Tau og rekkverk er festet i bergveggen siste del av stien, men det kan oppleves utfordrende for noen å gå den siste biten.

Turen er på ca. 1.6 km på godt merket blå sti. Det er opparbeidet to parkeringsplasser ved veien og der stien begynner. Begge er godt skiltet.

Turen er kanskje ikke egnet for alle og anbefaler derfor å gå forsiktig både ned og opp igjen fra hulen.

Ønsker du å ta stien i et nærmere øyesyn, finner du denne på de fleste turkart.

Overnatting

Det er flere gode overnattingsplasser med utsikt nedover stien både til hengekøye eller telt.

Jeg kan anbefale å gå av stien rett før du begynner nedstigningen til hula. Det er et veldig fint utsiktspunkt over innsjøen hvis du tar til høyre opp den lille skrenten. Her finner du fine telt- og hengekøyeplasser du kan overnatte.

Om artikkelforfatteren:

Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Turer i skog og mark, med eller uten telt. Prøver å ikke gå en fjelltopp to ganger ;) Vi har jo så mange å ta av! Sosial, organisator og ivrer alltid etter neste tur.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden

Innstillinger for personvern

Nødvendige

Dette er informasjonskapsler som brukes for å holde deg innlogget og generellt sørger for at du kan bruke de mest grunnleggende funksjonene på FjellTid.no.

wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, wp-settings-time, peepso_last_visited_page, PHPSESSID, __distillery

Annonsering

Disse informasjonskapslene holder orden på våre annonser inne på FjellTid. Dette er grunnlaget for mye av våre inntekter.

advanced_ads_page_impressions, advanced_ads_pro_visitor_referrer

Analysering

Disse informasjonskapslene holder orden på statistikk og analysering utført av Google Analytics.

gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect
gadwp_ir_default_dimension, gadwp_ir_default_metric, gadwp_ir_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimension, collect, r/collect

Netthandel

tribe-event-tickets-plus-meta-hash, wc_cart_hash_#, wc_fragments_#, wp_woocommerce_session_#, __stripe_mid

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for å selge billetter til turene/aktivitetene vi arrangerer. Dette er noe av vårt livsgrunnlag.
__stripe_mid

Nyhetsbrev

Disse informasjonskapslene brukes i sammenheng med nyhetsbrevoppsettet vårt. Nyhetsbrev er er noe av det som skaper vårt livsgrunnlag.

newsletter