Kongsvold er definetivt et av destinasjonene som bør besøkes i løpet av din livsstid. Her finner du unik natur og moskus, som går hele vein opp mot Dovrefjell. Følg med på hva FjellTid har planlagt og hva du har i vente.


Fantastisk tur til Dovrefjell!
Kongsvold ligger på oppdalssiden av Dovrefjell. Det er den mest brukte veien inn mot Dovrefjell og byr på mange fine naturopplevelser. Vi på FjellTid har vært på kongsvold en gang og det har vært supert. Denne gangen er vi på tur igjen og vi gleder oss til flott natur på veien til Dovrefjell.
Vi følger DNT løypene innover mot Snøhetta. Hvor langt vi går velger vi litt selv, men vi kommer til å legge opp til en kort og en lang tur. Vi går turen innover Kaldvella, en nydelig dal inn mot Snøhetta og Reinheim, og her finnes det massevis av steder for å sette seg ned, nyte naturen og ta en velfortjent lunsj.Eksotisk Moskus Safari
Moskusen i Norge er en av de eksotiske dyrene som finnes 300 av i Norge. De lever på Dovrefjell og om sommeren trekker de seg ned mot Driva hvor det er saftige gressbeite. Moskusen skal klare seg best på arktisk gresstundra, men den ser ut til å klare seg bra på Dovrefjell. Men det vokser veldig lite gress for Moskusen i Norge og derfor er ikke avlingen så bra.Avslutt dagen med gourmetmat og vin
Kongsvold Fjeldstue har en lang historie bak seg på å satse på lokal mat og på kjøkkenet er de svært dyktige. Det utvikles nye retter etter årstidene og her kan du få både fjellørret, reinsdyr og moskus, og spesielt høsten byr på mange spennende lokale matretter med det fjellet og lokalområdet gir av råvarer.

Om artikkelforfatteren:

Picture of Redjo

Redjo

Vokst opp i Gol. Flytta til Sandefjord i 2009 og deretter Tønsberg i 2016. Har gått media på videregående og nå jobber jeg hos FjellTid. Driver med musikk, lyddesign, programmering og mange andre småting.

Del VIA:

Relaterte saker

Mer fra FjellTiden